Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TUİK yurt içinde seyahat eden kişi sayısını açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK)

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) Ocak, Şubat ve Mart aylarından oluşan I. Çeyrekte yurt içinde seyahat eden kişi sayısını açıkladı.

TUİK tarafından açıklanan verilere göre yurt içinde ikamet eden toplam 8 milyon 601 bin kişi seyahate çıktı. Bu kapsamda geceleme yapan kişilerin ortalama geceleme sayısı 7,4 gece oldu.

TÜİK tarafından açıklanan veriler ışığında yerli turistlerin I. Çeyrekte yaptıkları toplam harcama tutarı da belli oldu. Yerli turistlerin, yurt içinde yaptıkları seyahat harcamaları 2023 yılının I. çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %82,8 artarak 22 milyar 271 milyon 455 bin TL olarak gerçekleşti.

Seyahat harcamaları içerisinde bulunan harcama türlerinin dağılımı ise şu şekilde oldu; %35,3 ile yeme ve içme harcamaları seyahat harcamaları arasında ilk sırada yer alırken, %32,4 ile ulaştırma harcamaları ikinci ve %9,8 ile konaklama harcamaları üçüncü sırada yer aldı.

Hanehalkı içerisinde yurt içi seyahatine çıkılmasındaki öncelikli amaç, yüzde 65,8 ile yakınları ziyaret etme olarak görülürken, yüzde 18,4 ile “gezi, eğlence, tatil”, yüzde %5,9 ile “sağlık” sebebi ile ziyaret gerçekleştirildi.

Haber: Ağustos Gerçe

Aksaray-Ankara Otobanı Baba Konağı yakınlarında
Sıradaki Haber Aksaray’da otomobil takla attı: 1 ağır, 5 yaralı!