Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Güneş enerjili araç Aksaray’a geldi

İTÜ ZES Güneş Arabası

İTÜ ZES Güneş Arabası Ekibi, İTÜ’nün mühendislik öğrencileri tarafından geliştirilen yüzde yüz güneş enerjisiyle çalışan güneş panelleri ile kurulu elektrikli araç Aksaray’a geldi. Aksaray’da Sultanhanı ilçesinde giriş yaparak burada hem mola yaptı hem de ilçe de tur atıp, vatandaşların beğenisine sunuldu.

İTÜ ZES Güneş Arabası ekibi, 22- 29 Ekim tarihleri arasında Avusturalya’da düzenlenecek Bridgestone World Solar Challenge yarışması öncesinde deneme sürüşlerini Aksaray’ın da içinde bulunduğu ve Güneş’in daha iyi aldığı yerleşim yerlerinde yaptılar.

Güneş enerjisi ile çalışan araç Aksaray’da vatandaşların çok büyük ilgisini çekti.

Güneşin en iyi alınabildiği ender yerlerden Aksaray’a gelen ekip, güneş enerjisi ile çalışan araç ile 3 bin kilometre yol yapmayı hedefliyorlar.

İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencisi ve Proje Yöneticisi Levent Çolakoğlu  Aksaray’da Sultanhanı ilçesinde yaptığı açıklamada “22-29 Ekim tarihleri arasında Avustralya’da düzenlenecek Bridgestone World Solar Challenge yarışmasına katılacağız. Bu yarışmada Darwin’den Adelaide kadar Avustralya’nın Kuzeyinden Güneyine kadar 3.021 kilometrelik bir rotayı sadece güneşten aldığımız enerji ile kat ediyor olacağız. bu sebeple de 10-16 Temmuz tarihleri arasında Anadolu’ya geldik.

Anadolu’nun topraklarında güneş çok etkili olduğunu söyleyen Çolakoğlu, 10 Temmuz 2023 pazartesi  tarihinde yola çıktık. Konya, Aksaray, Kulu üçgeninde sürüşlerimizi yaparak 3021 kilometreyi tamamlamaya çalışıyoruz. Aksaray’a geldiğimizde 1700 km sürüşü tamamladık” dedi.

Ekibimiz Avustralya’daki yarış öncesi son aracımız ARIBA ZES XE’yi test etmek ve BWSC 2023 yarış simülasyonunu gerçekleştirmek amacıyla 10 – 17 Temmuz tarihleri arasında Eskişehir, Konya ve Aksaray illerini kapsayan 3021 km.lik bir ZES İç Anadolu Testine çıktı.


İTÜ ZES Güneş Arabası Ekibi olarak, bu tur boyunca ARIBA ZES XE’nin performansını ve dayanıklılığını test ederek, Bridgestone World Solar Challenge 2023 yarışmasında Türkiye’yi ve İTÜ’yü en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Ayrıca bize her zaman destek olan İTÜ rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu hocamıza, ana sponsorumuz ZES’e ve tüm diğer destekçilerimize ve mezunlarımıza teşekkür ederiz” dediler. *Ağustos GERÇE