Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kendi tarlasındaki anızı yaktı Jandarma bastı

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı ekipleri anız yakımına karşı denetimlerini aralıksız sürdürüyor

Aksaray’da hasat döneminin sorunsuz geçmesi için Aksaray Jandarma ekipleri büyük çaba sarf ediliyor

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, tohum hasadının başlamasıyla birlikte anız yangınlarının önlenmesi ve çiftçilerin güvenli bir hasat dönemi geçirmesi için yoğun çaba harcıyor.

Son dönemde artan anız yangınlarına karşı mücadele etmek amacıyla harekete geçen İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Aksaray’ın çeşitli bölgelerinde denetim faaliyetlerini sürdürüyor. Edinilen bilgiye göre; Geçtiğimiz günlerde 112 acil ihbar hattını arayan bir vatandaşın ihbarı üzerine bölgeye yönlendirilen ekipler, Merkez İlçe İsmailağatolu Köyü’nde H.A.D. isimli bir şahsın anız yaktığı ihbarı aldı.

Yapılan İncelemeler sonucunda, şahsın kendi arazisinde bulunan anızı yaktığı ve bu eylemiyle henüz hasadı yapılmamış olan ürünleri tehlikeye attığı tespit edildi. İl Jandarma ekipleri, şahıs hakkında “Genel Güvenliği Kasten Tehlikeye Sokmak” suçlamasıyla adli ve idari işlem başlattı.

Jandarma ekipleri, yaptıkları denetim sonrası çiftçilerin güvenli bir hasat dönemi geçirmesi için denetim faaliyetlerine aralıksız olarak devam edeceklerini belirtti. Anız yangınlarının önlenmesi ve tarım arazilerinin korunması amacıyla çiftçilere de çağrıda bulunan ekipler, anız yakımı konusunda duyarlı olmaları gerektiğini vurguladı.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı ekipleri yaptıkları açıklamanın devamında ; çiftçiler ve vatandaşlar, anız yakımı veya benzeri durumları gözlemlediklerinde 112 acil ihbar hattını arayarak jandarmayı aramalarını isteyerek, toplumun desteği ve işbirliğiyle anız yangınlarına karşı etkin bir mücadele yürütmeye devam edeceklerini ifade etti.

Haber: Ağustos Gerçe