Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Jandarma Mutluluğa kurşun sıktırmıyor

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı,

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı, düğün, nişan ve asker eğlencelerinde yaygınlaşan tehlikeli bir trende son vermek amacıyla çarpıcı bir proje başlattı. “Mutluluğa Kurşun Sıkma Geleceğini Karartma” adı verilen bu proje kapsamında, silahla havaya ateş etme olaylarına karışan şahısların yakalanması ve önlenmesi hedefleniyor.

Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatları doğrultusunda gerçekleştirilen saha çalışmalarıyla düğünlerdeki silahla havaya ateş etme vakalarını önlemek için sivil ve resmi ekipler görevlendirildi. 15-16 Temmuz tarihlerinde yapılan bir düğünde ise B.T. isimli bir şahıs havaya ateş ederek korku ve paniğe sebep oldu. Ancak Jandarma ekipleri, halkın güvenliğini tehlikeye atan bu şahsı kısa sürede yakaladı.

Yakalanan şahsın aracında yapılan kontrolde, ruhsatsız bir av tüfeği ele geçirildi. Jandarma ekipleri, ele geçirilen silahı muhafaza altına alırken, şahıs hakkında gerekli yasal işlemlere başladı.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri konuyla ilgili yaptıkları açıklamada, vatandaşların düğün, nişan gibi eğlence faaliyetlerini huzur ve güven içerisinde gerçekleştirebilmeleri için titizlikle çalışmaya devam edeceklerini belirtti. “Mutluluğa Kurşun Sıkma Geleceğini Karartma” projesiyle havaya ateş etmenin tehlikelerine dikkat çekerek, bu alışkanlığın sona erdirilmesi ve toplumun güvenliğinin sağlanması hedefleniyor.

Jandarma, halkın güvenliğini koruma adına gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürerek ve bu tür tehlikeli eylemlere göz açtırmıyor.”Mutluluğa Kurşun Sıkma Geleceğini Karartma” projesiyle, halkın sevinç dolu anlarını gölgelendiren bu tehlikeli eğilime son verme çabaları vatandaşlar tarafından takdirle karşılanıyor.

Haber: Fatma Altınok