Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da süt fiyatları güncellendi, üretici nefes aldı

Ulusal Süt Konseyi, çiğ

Ulusal Süt Konseyi, çiğ inek sütü tavsiye fiyatının 11 buçuk TL’ye çıkarılmasına karar verdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Aksaray Süt Üreticileri Birliği Başkanı Esat Zengin, “Marketlerde de fiyat artışına gidilirse, bu doğrudan doğruya bir yanlıştır.” dedi.
Süt üreticileri uzun zamandır süt fiyatlarının arttırılmasını talep ediyordu. Ulusal Süt Konseyi tarafından bu konuda bir toplantı yapılarak, süt fiyatlarına yüzde 35 zam yapıldı. Aksaray Süt Üreticileri Birliği Başkanı Esat Zengin, “Ulusal Süt Konseyi tarafından, 11 buçuk lira sıcak süt üreticisinin eline geçecek şekilde bir fiyat belirlenmiştir. Bu fiyatın kriterleri, 3,60 yağ oranı, 3,20 protein oranı değerlendirilmektedir. Bu sıcak sütler için geçerli bir fiyattır. Nakliye, soğutma bunların haricindedir. Çiftlik sütlerinde de bunun üzerine sanayicilerin oturup konuşarak bir miktar daha artış yapılması beklenmektedir. Bu fiyatlar aslında zam değil piyasada var olan fiyatların güncellenmesi şeklinde değerlendirilmeleridir. Süte zam geldi diye, marketlerde bir fiyat artışına giderse bu doğrudan doğruya bir yanlıştır.” dedi.
Şu ana kadar Sütaş’ın sıcak sütte 10 lira, çiftlik sütlerinde 12 liranın üzerinde bir fiyatla süt alındığını ifade eden Zengin, “Konya bölgesi ve Aksaray’da sıcak süt işleyenler 9 lira 20 kuruşa kadar fiyatı düşürmüşlerdi. Yeni fiyatlar, bir nebze de olsa üreticilerin rahatlamasını sağlasa bile, istenilen fiyat değildir.” şeklinde konuştu.

haber: Ağustos GERÇE