Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Milletin imanı 15 Temmuz’da hainleri bozdu

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, “15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü” münasebetiyle yaptığı basın açıklamasında, tüm şehitleri ve gazileri dua, minnet ve şükranla andıklarını söyledi.

Vatan bütünlüğünü, demokrasiyi, aziz milletin birliğini hedef alan darbe girişiminin üzerinden yedi yıl geçtiğini hatırlatan Rektör Şahin, 15 Temmuz’daki demokrasi zaferinin, büyük Türk milletinin sarsılmaz cesareti, kararlılığı ve inancı ile kazanıldığını belirtti. Bağımsızlığın simgesi ay-yıldızlı bayrak ve vatan toprağının müdafaası söz konusu olduğunda, milletin her bir ferdinin aynı safta toplandığının 15 Temmuz’da bir kere daha görüldüğünü dile getiren Prof. Şahin, “Darbe girişiminde bulunan ihanet odakları, milletimizin birliği ve dik duruşu karşısında karanlık emellerine ulaşamadılar. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde, kadın-erkek, genç-yaşlı aziz milletimiz, darbecilerin karşısında dimdik durdu ve demokrasiye olan inancını korkusuzca ortaya koyarak, eşine az rastlanır bir direniş örneği sergiledi. Milletin göğsündeki iman, Allah’ın izniyle darbecileri püskürttü, hainleri bozguna uğrattı, karanlık zihinleri kendi gaflet çukurlarında boğdu…” dedi.

Aziz milletin ne darbe girişimini ne de şanlı direnişi asla unutmayacağını belirten Şahin, mesajını şu sözlerle tamamladı: “Allah, bu millete ve bu devlete, 15 Temmuz akşamı benzeri bir kâbusu bir kere daha yaşatmasın. O karanlık geceyi aydınlığa çevirme mücadelesinde şehadete yürüyen tüm kahramanlarımızı dua ve minnetle anıyor, gazilerimize de huzurlu, sağlıklı ve bereketli bir ömür diliyoruz.”

Haber Bülteni