Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Belediyesi tarafından Kahramanmaraş’ta 200 konteyner afetzedelere teslim edildi

Kahramanmaraş’taki depremzedelerin barınma ihtiyacını

Kahramanmaraş’taki depremzedelerin barınma ihtiyacını gidermek için Aksaray Belediyesi’nin girişimleriyle Güney Kore arasında imzalan protokol gereği, Kahramanmaraş’ta kurulan konteyner kentte çalışmalar tamamlandı. Kahramanmaraş’ta Umut Köprüsü Kardeşlik Mahallesinde yapılan törenle konteynerler afetzedelere teslim edildi.
Aksaray Belediyesi ile Güney Kore iş birliğinde kardeş şehir Kahramanmaraş’ta Türkiye-Güney Kore Kardeşlik Mahallesinde kurulan 200 adet konteyner, düzenlenen törenle afetzedelere teslim edildi.

Kahramanmaraş’ta yapılan teslim töreninde konuşan Aksaray Belediye başkanı Dr. Evren Dinçer; “Depremin ardından deprem bölgesindeki yaraların sarılması adına devletimiz, tüm milletimiz, vatandaşlarımız, ülkemizdeki tüm dinamikler seferber oldular ve buradaki sorunların altından kalmak için gece gündüz çalışıyorlar. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Aksaray Belediyesi olarak biz de sürecin başından beri bölgedeki ihtiyaçların giderilmesi ve yerel dinamikler adına neler yapabileceğimiz üzerinee birçok çalışma yaptık. Onun sonuncusu olarak da Aksaray Belediyesiyle, Güney Kore Hükümetine bağlı ve uluslararası bir yardım kuruluşu olan Hope Bridge Derneği ile bir protokol, bir anlaşma imzalayarak beraber kardeş şehir olduğumuz Kahramanmaraş şehrimize 200 tane konteynerden oluşan bir konteyner kent inşa ettik. Tabii bu konteynerler Aksaray’ımızda üretildi ve dizaynları Aksaray’ımızda yapıldı ve bölgemize intikal ettirdik. Bugün de burada bunun açılışını gerçekleştireceğiz. Güney Kore Büyükelçisi, Hope Bridge Derneği Başkanı ve Türkiye Güney Koreliler Dernek Başkanı ile beraber. Yine tabii Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız ve yerel yöneticilerimiz ile bu açılış töreninde beraber olacağız. Aksaray’ımızdan tüm bu süreçte bize destek veren sivil toplum kuruluşu oda başkanlarımız, muhtarlarımız, meclis üyelerimiz, depremzede ailelerimiz ile beraber 150’ye yakın vatandaşımızla şu an bölgeye intikal ettik. Açılışımızı gerçekleştireceğiz.” diyerek sözlerine başladı.

 Sözlerini, kalıcı evlerin yılsonuna kadar teslim edileceğini söyleyerek sürdüren Başkan Dinçer, “tabii ki konteyner kent bu sürecin bir parçası, bir amacı ama nihayetinde istenilen ve vatandaşlarımıza sunulacak bir hizmet olmasa gerek. Şöyle ki hükümetimiz kalıcı konutlara geçilmesi konusunda da yoğun bir çalışma sergiliyor. Yakın zamanda açıklanmış projeler var bunlarla ilgili ve konutların yapılmasıyla ilgili teşvik paketleri var. Aynı şekilde 180 bin tane konutun şu anda inşaatı başlamış durumda. Allah nasip ederse Ekim-Kasım aylarında ilk teslimatlara başlanacak ve bu yılın sonu itibariyle de 300 bini aşkın konutun teslim edilmesi öngörülüyor. Tabii bu kalıcı konutlara geçmeden evvel o süreç içerisinde de konteylerde vatandaşlarımızın ikamet etmeleri esas olduğu için biz de bu çalışmaya destek sağlamış bulunuyoruz. Bölge halkına, vatandaşlarımıza, depremzede ailelerimize hayırlı uğurlu olsun diyoruz. İnşallah kalıcı konutlara geçilmesiyle beraber de depremin yaralarının daha da azalacağını ve sarılacağını ümit ediyoruz. Emeği geçen herkese ben teşekkür ediyorum. Allah’ım bir daha bu acıları yaşatmasın diye de dua ve temenni ediyorum” ifadelerini kullanarak açıklamasını tamamladı.

Kahramanmaraş’ta Umut Köprüsü kardeşlik Mahallesinde yapılan konteynerler teslim töreninde konuşan Ankara Kore Cumhuriyeti Büyükelçisi Wanik Cee; “Konteyner tedariki için yardımcı olan Aksaray Belediyesine ve burada tahsis edilen arazilerden dolayı Kahramanmaraş valiliğine teşekkür ediyorum diyerek sözlerine başlayan Ankara Kore Cumhuriyeti Büyükelçisi Wanik Cee sözlerine Afetle karşı karşıya gelen neresi olursa olsun orada olan umut köprüsü Kahramanmaraşta’da sizlerin bir umudu olduğu ve iki ülkeyi birbirine bağlayan bir köprü oldu.” sözlerini kullandı.

Konuşmasının devamında iki ülkenin zor zamanlarda birbirine yardım ettiğini belirten Büyükelçi Wanik Cee, “ Kore Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti gerçekten zor durumlarda birbirine yardım eden gerçek dosttur. Gerçek kardeş iki ülkedir. Kore’nin özgürlük ve demokrasinin tehdit altında olduğu Kore savaşında Türk askerleri herkesten daha cesurca savaşmış ve onların bu fedakârlıkları sayesinde Kore bugün kalkınmış Kore haline gelmiştir. Sizlerin Kore’ye yapmış olduğunuz fedakârlıklar gibi Kardeş ülke Kore ve Kore halkı da bugün sizleri üzüntüsünü paylaşmaktadır. 6 Şubat Kahramanmaraş depreminden sonra Kore herkesten önce büyük çaplı acil arama kurtarma ekiplerini Türkiye’ye gönderdi. Bende Kore büyük Elçisi olarak depremden sonraki günden itibaren deprem bölgesinde aramada yaparak bizim Büyükelçilik mensupları ile birlikte bizim arama kurtarma ekiplerine destek verdik” dedi.

Haber: Ağustos Gerçe