Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Karkın Sera OSB toplantısı gerçekleşti

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu başkanlığında, Karkın Sera OSB Yönetim Kurulu toplantısı gerçekleşti. Aksaray Valiliği Binasında yapılan toplantıya, Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav ve Yönetim Kurulu üyesi katıldı.
Son yıllarda üretimi arttırılan sera üretimi, Aksaray’da büyük çalışmalar sonucu meyvesini vermeye başlamıştı. Sera üretimi ile çiftçilere ve tüketicilere ulaşılarak üretim arttırılıyor.
Aksaray’da üretimi arttırmaya yönelik çalışmalar yürüten Tarım İl Müdürlüğü, Valilik ve oda başkanları, Karkın’da yapımı gerçekleşen Sera OSB ile tarım alanında yenilikçi yönetmelerle üretimi artırmayı hedefliyor. Sera OSB ile Topraksız ve tam otomasyonlu seralarda üretilen ürünlerin işlenmesi ve yüksek kapasiteli ürünlere dönüştürülmesi amacıyla maliyetin düşürülmesi hedefleniyor.
Toplantı esnasında, Karkın Sera OSB’ye yönelik çalışmalara değinen heyet, üretimi katkısını değerlendirerek, artırmaya yönelik faaliyetler hususunda istişare etti. Aksaray’da ekonomik kalkınma çalışmaları kapsamında her alanda yürütülen projeler ile daha ileriye gidilmesine yönelik çalışmalar sürüyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Tarım İl Müdürü Saklav, “Karkın Sera OSB Yönetim Kurulu toplantımızı Valimiz sn. Hamza Aydoğdu başkanlığında yaptık. Aksaray üretiyor, Türkiye kazanıyor” dedi.
Haber: Fatma Altınok