Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da aksiyon ve heyecanın merkezi Macera Parkı açıldı

Aksaray’da Aksiyon ve heyecanın

Aksaray’da Aksiyon ve heyecanın merkezi Macera Parkı, Aksaray Kılıçaslan Parkı içerisinde açıldı

Ak Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu macera parkında yaptığı konuşmada; Evren Başkan yine ne yapmış? Evren Başkan Aksaray’da hep yenilikleri yaptı, ilkleri başlattı ve bunu sizinle yaptı. Şuan görüyorum ki Evren Başkan sadece Aksaray halkının değil çocukların ve gençlerin de başkanı olmuş dedi.

Aksaray Belediyesi tarafından çalışmaları tamamlanan Aksiyon ve heyecanın merkezi Macera Parkı, Aksaray Kılıçaslan Parkı içerisinde açıldı. Açılış gününde çocukların ve gençlerin akın ettiği park, büyük beğeni topladı.

Macera Park açılışında konuşan Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, “Aksaray genelinde göreve geldiğimiz günden bugüne kadar birbirinden renkli ve eğlenceli birçok park yaptık. Özellikle yeşil alanlara ve parklara önem verdik. Yeniden yeşil Aksaray parolasıyla 120 binden fazla ağacı toprakla buluşturduk. Hedefimiz 200 bin ağaca ulaşmak. Bugünde şehrimizin ilk macera parkı olma özelliğine sahip parkımızı hizmete açıyoruz.” diyerek sözlerine başladı.

Konuşmasının devamında macera parkı hakkında detaylı bilgileri aktaran Başkan Dinçer, “macera Parkımızı çocukların, gençlerin ve yetişkinlerin enerjilerini atabileceği, stresten uzaklaşabileceği, adrenalin tutkunlarının severek ve eğlenerek kullanabileceği nitelikte tasarladık. Parkımız toplam 8 bin Metrekarelik alandan oluşuyor.  Gençlerimizin ilgi ile beklediği parkımızın içerisinde birbirinden farklı oyun alanları bulunuyor.” diyerek açıklamasını sürdürdü.

Aksaray’da pek çok parkın şehre kazandırıldığını söyleyen Başkan Dinçer, “Kalanlar Millet Bahçesi, Fatih Millet Bahçesi, Tacin 2. Etap, Gülümse Park Şehit Eren Bülbül Parkı başta olmak üzere 30’un üzerinde parkı şehrimize kazandırdık. Macera Park ise bir çok büyük şehirde yer alan özellikle gençlerin stres ve deşarj olacakları eğlence mekânları arasında yer alıyor.  Böylesine bir tesisi şehrimize kazandırarak şehrimizin sosyal anlamada gelişmesine de katkı sunmuş olacağız.” ifadelerine yer verdi.

Kılıçarslan Parkı 2. Etapta hayata geçirilen  Macera Park’ın içerisinde;

-İki katlı 24 oyunlu ip parkuru

-15 metrelik etkinlik kulesi

*Etkinlik kulesi üzerinde 70 metrelik zipline

*Serbest düşüş oyun alanı

*Kader atlayışı oyun alanı

*Tırmanma duvarı

*İp parkuruna giriş platformu

-Tek hat çift yön zipline (360 metreye 347 metre)

-12 metre dev salıncak

-Survivor parkuru (10+10 oyunlu)

-File zıplama (50+50 metrekare )

-File korumalı ip parkuru

-Salto trambolini (4’lü) yer aldığını söyleyen Aksaray Belediyesi Başkanı Evren Dinçer,“Parkımızın tüm güvenlik testlerini geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdik. Gayet eğlenceli heyecan verici bu parkımız diğer sosyal donatı alanlarımız gibi sevilerek kullanılacağını ümit ediyorum. Açılışımıza katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Tatil günlerinde olmasına rağmen bu alanı böylesine dolduran ve katılan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Macera park açılışında konuşan Ak Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu; Şimdi macera parkı diye duyunca bir hemşerimizin dediği kulağıma çalındı gelirken. “Evren Başkan yine ne yapmış?” diyor. Evren Başkanımızı tebrik ediyorum. Evren Başkan Aksaray’da hep yenilikleri yaptı, ilkleri başlattı ve bunu sizinle yaptı. Şuan görüyorum ki Evren Başkan sadece Aksaray halkının değil çocukların ve gençlerin de başkanı olmuş. Az önce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanım kulağıma eğildi “Abi şimdiki gençler çok şanslı dedi. Evet şimdiki gençler çok şanslı ve ben onların sabrını zorlamayacağım. Hayırlı uğurlu olsun. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum. Eline sağlık Evren Başkanım dedi.

Konuşmaların ardın dualar eşliğinde macera park açılış kurdelesi kesildi. Açılışa Ak Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, STK başkanları, belediye meclis üyeleri Ak Parti yöneticileri vatandaşlar ve çocuklar katıldı.

Haber: Ağustos Gerçe