Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da çocuklar hem eğleniyor hem öğreniyor

Aksaray Valiliği çalışmaları arasında

Aksaray Valiliği çalışmaları arasında geliştirilen “4-6 Yaş Yaz Kur’an Kursları” hakkında, Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu ve İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal’ın da katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve İl Müftülüğünün uzman eğitimcileriyle çocukların hem eğlenmesi hem de öğrenmesini amaçlayan 4 adet proje geliştirildi. Geliştirilen bu projeler şu şekilde; “geleneksel oyunları öğreniyorum”, “hem öğreniyor hem eğleniyorum”, “masal ile hayal dünyamı geliştiriyorum” ve “değerlerimizin öğretimi projesi” oluyor.

Projeler hakkında açıklama yapan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, “camilerimizi çocuklar açısından bir cazibe ve yaşam merkezi haline getirmemiz lazım. Öncelikle oyun saati, masal saati, yarışma saati bırakıyoruz. Çocuklar Kur’an-ı Kerim öğrenirken hem orada karakterini geliştirecek, oyun oynayacak, hem de masalla zihin dünyasını da geliştirecek. Bu bir model olacak. Bunun için; Müftülük, Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, okul müdürlerimiz ve Kızılay olmak üzere herkes bu işin bir ucundan tutacak. Bizim bütün derdimiz mahalledeki camilerimizde çocuğun orada kendini güvende hissetmesi ve camiyi bir yaşam merkezi haline dönüştürmek. Yaşam merkezi haline dönüştürürsek çocuk oraya severek gelir ve severek öğrenir.” sözlerine yer vererek yaz Kur’an Kurslarının çocuklar için birer yaşam alanı olması gerektiğinin vurgusunu yaptı.

Haber: Ağustos Gerçe