Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

En düşük memur maaşı 22 bin 17 lira

Enflasyon rakamlarının açıklanması ve

Enflasyon rakamlarının açıklanması ve memur zammının yer aldığı kanun teklifinin Meclis’e sunulmasının ardından memur zamları netleşti. Memurlar yüzde 17,55’lik zamma ek olarak seyyanen 8 bin 77 lira zam alacak. En düşük memur maaşı 22 bin 17 lira olacak.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın beraber yürüttüğü memur maaşı düzenlemesi tamamlandı. 6 aylık enflasyon rakamları ve seyyanen artış kesinleşti. Ek zam düzenlemeleri açıklandı ve yasa tasarısı Meclis’e Başkanlığına sunuldu. Memur zammının belirlenmesinde enflasyon rakamları etki gösteriyor. Buna göre enflasyon oranı Haziran ayında aylık bazda yüzde 3,92, yıllık bazda ise yüzde 38,21 olarak gerçekleşti. SSK ve Bağkur emeklilerinin enflasyon farkı yüzde 19.77 olurken, memur zammı ise yüzde 17.55 oldu. Enflasyon rakamının açıklanmasının ardından Meclis’e memur zammı için kanun teklifi sunuldu.
Teklifle tüm memurların ücretlerinde sözleşme zammı, enflasyon farkına ek olarak seyyanen 8 bin 77 TL’lik artışla, en düşük memur maaşı Temmuz ayında 22 bin 17 TL’ye çıkacak.
İşçi ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı teklifte yok. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 liraya çıkarılmıştı. Teklifte emekli maaşına yönelik düzenleme yok. Haber: Ağustos GERÇE

Aksaray Valisi, İçişleri ve Milli
Sıradaki Haber Yeni dönem öncesi kritik güvenlik toplantısı: Aksaray’da okullara sıkı önlemler geliyor!