Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türk Kadınlar Konseyi temsilcileri Aksaray ziyareti gerçekleştirecek

Türk Kadınlar Konseyi Genel

Türk Kadınlar Konseyi Genel Başkanı Fatoş İnal ve Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinden gelecek başkan ve üyeler, Aksaray’da misafir edilecek.
29 Mart’ta açılan Türk Kadınlar Konseyi Aksaray şubesini ziyaret için Aksaray’a gelecek olan Türk Kadınlar Konseyi Genel Başkanı Fatoş İnal’a beraberindeki heyet eşlik edecek. Yapılacak olan ziyaret sırasında Aksaray ve çevresi tarihi, kültürel, folklorik özellikleri ile tanıtılacak.
Aksaray’a gelecek olan misafirler, Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’i, makamında ziyaret edecek ve heyet Dinçer’in organizasyonu olan Kadın Aktivite Merkezi’nde konuk edilecek. Aksaray, slayt müzik, kıyafetler ile ve ayrıca özel lezzetleri ile görsel bir şölen ile tanıtılacak. Ziyaret sırasında “Aksaray’da tarihte kadın” konusu anlatılacak olup; anlatım, Araştırmacı Tarihçi Mustafa Fırat Gül tarafından gerçekleştirilecek.

Türk Kadınlar Konseyi Aksaray Şube Başkanı Muazzez İsmet Toprak, genel başkanları ve beraberindeki heyetin yapacağı ziyaret hakkında açıklamalarda bulundu. Şube Başkanı Toprak, “Genel Başkanımız Aksaraylı. Bu nedenle ziyareti bizim için çok kıymetli. Heyecanla konuklarımızı bekliyoruz. Konuklarımızı, şehrimize güzide bir tesis kazandıran 22. dönem Aksaray Milletvekili Ahmet Yaşar ve Halime Yaşar’ın konuk edeceği Kapadokus Termal Otel’de ağırlayacak olmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Sözlerinin devamında ziyaret sırasında Aksaray’ın kültürel açıdan tanıtılacağını ifade eden Muazzez İsmet Toprak, “6 Temmuz ile 9 Temmuz arasında yapılacak olan program ile Aksaray’ı çok yönlü tanıtmanın yanında bir Aksaray damadı olan Hacı Bektaş ilçesi Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok da heyeti kabul ederek bizzat Hacı Bektaş Türbesi ziyareti, semah gösterisi ile ilçe tarihi ve kültürel açıdan tanıtılacak. Heyet, Aksaray’ın dünya çapındaki önemli sanatçısı Fikret Otyam’ı da kabri başında ziyaret edecek. Program, Saratlı kasabamızın konuksever başkanı Zeki Türker’in kasabasını ve kültürünü tanıtması ve yeraltı şehirlerini gezdireceği etkinlikler ile sona erecek.” sözlerine yer verdi.

Haber: Ağustos Gerçe