Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Başkan Koçak ayçiçeği üreticilerine bilgilendirme yaptı

Aksaray Ziraat Odası, ayçiçeği

Aksaray Ziraat Odası, ayçiçeği üreticilerine yönelik önemli uyarılarda bulundu.

Ayçiçeği üreticilerinin dikkat etmesi gereken hususlar geçtiğimiz günlerde Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak tarafından açıklandı. Başkan Koçak yapmış olduğu açıklamada ayçiçeklerinde görülebilen hastalıkların bilincinde olunması gerektiği konusu üzerinde durdu.

Başkan Koçak sözlerine, “değerli üreticilerimiz bilindiği üzere ayçiçeği yetiştirdiğimiz alanlarda, önceki yıllarda kurumalara neden olan ve başlangıcı kökten olan beyaz çürüklük (sklerotinya) hastalığı, geçtiğimiz günlerde yaşadığımız yağışlı periyot ve yüksek nem oranından dolayı Fungus sporlarının (mantar tohumları) yayılım göstermesi ile bu hastalık kendini erken dönemde, gövde ortası ve yaprak başta olmak üzere göstermiş durumdadır. “ diyerek başlarken ayçiçeklerinde bulunan hastalık hakkında kısa ve bilgilendirici açıklamada bulundu.

Koçak, açıklamasının devamında “etkili bir ilaçlı mücadelesi olmayan bu hastalığın tedavi süreci erken dönemde, koruyucu müdahaleler ile ancak belli oranlarda yapılabilmektedir.” Sözlerine yer vererek hastalığın giderilmesinde erken dönemin etkili olduğu vurgusunu yaptı.

Haber: Ağustos Gerçe