Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Lise tercihleri başlıyor

  4 Haziran 2023

 

4 Haziran 2023 tarihinde gerçekleşen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavının sonuçları 23 Haziran’da açıklandı. Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu ise dün yayınlanarak adaylar tercihini 03-19 Temmuz tarihleri aralığında yapabilecek.

8. sınıf öğrencileri için uygulanan LGS sınavının sonuçları Milli Eğitim Bakanlığınca açıklandı. Tercih yapacak öğrenciler için geri sayım başladı. LGS sınavının tercih kılavuzunun yayınlanması ardından öğrenciler 03-19 Temmuz tarihleri arasında tercihleri yapacak.

2023 LGS tercih sonuçları 23 Haziran’da açıklandı. Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu ise dün yayımlandı. Adaylar, tercihlerini 3-19 Temmuz’da yapabilecek. Tercih işlemlerini öğrenciler v veliler https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecek. Tercihlerini yapan öğrenciler mutlaka yaptıkları tercihleri ortaokul müdürlüklerine onaylatması gerekiyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesindeki öğrencilere müjde verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Türkiye’nin her tarafındaki sınavlı okullarda her şube için 2 ek kontenjan açacağız.” İfadesini kullandı.

Haber: Fatma Altınok