Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaraylı öğrenci LGS’de tüm sorulara doğru cevap verdi

Aksaraylı öğrenci Elif Güneyligil

Aksaraylı öğrenci Elif Güneyligil LGS sınavda tüm sorulara doğru yanıt vererek 500 tam puan almayı başardı.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ortaokuldan liseye geçiş için yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) için yapılan sınav bu yıl 4 Haziran 2023 Pazar günü gerçekleşmişti.
MEB tarafından düzenlenen 2023 yılında toplam 1 milyon 30 bin 195 aday katılım sağladı.
Katılım oranının yüzde 82 olarak açıklandığı LGS’ de Türkiye şampiyonu ise Aksaray Bahçeşehir Kolejinde ortaokul eğitimini alan 8. sınıf öğrencisi Elif Güneyligil oldu. Aksaraylı öğrenci Elif Güneyligil sınavda tüm sorulara doğru yanıt vererek 500 tam puan almayı başardı.
Sözel ve sayısal olmak üzere 2 oturumda gerçekleşen sınavda toplam 90 soru yer alırken Aksaraylı öğrenci Elif Güneyligil tüm sorulara doğru yanıt verdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Bahçeşehir Koleji psikolojik danışman öğretmeni Ali Gürses; Elif, hak ettiği bir başarıyı elde etti. Çok zorlu süreçlerden geçti. Çok güçlü kaldı bu süreç içerisinde. Ağustos ayından itibaren biz okul olarak bu sürece başladık ve Elif bu süreç içerisinde en fazla mücadeleyi veren, emeğini hiç esirgemeyen, öğretmenlerinin dediklerini en iyi uygulayan öğrencilerden bir tanesiydi. Süreç içerisinde duygu ve akademik yönetimini çok iyi sağladı. Sınavda hak ettiği bir başarıyı elde etti. Bu süreçte okul yönetiminin, ailesinin ve öğretmenlerinin desteğini hep beraber hissettik. Gururluyuz, mutluyuz, Elif’i tebrik ediyoruz. Okul olarak daha nice başarılara olmasını diliyorum diye konuştu.

Anne- Hatice Asuman Güneyligil ise kızının başarısı ile gururlandığı ve duygulu anlar yaşadığını ifade ederek; En başından son güne kadar çalışma motivasyonunu hiç kaybetmedi, hiç düşürmedi. Bir de çok düzenli kitap okuma alışkanlığı vardır. Bunun da Elif’e çok büyük bir fayda getirdiğine inanıyorum. Mutluyuz, gururluyuz diye konuştu.
Baba İsmin Ömer Erman Güneyligil de kızının başarısı ile ilgili yaptığı açıklmada; Bende elifin babasıyım, tabi ki öncelikle bu gurur Elif’in biz onun gerçekten verdiği emeği en iyi şahitlerinden biriyiz. Biz Bahçeşehir Kolejine, öğretmenlerine gerçekten çok teşekkür ediyoruz. Çok emek verdi, çok çalıştı ve başardı. Gururluyuz onunla gerçekten gurur duyuyoruz En iyisin yaptığını ve hak ettiğin aldığını düşünüyoruz dedi.

LGS sınavda tüm sorulara doğru yanıt vererek 500 tam puan almayı başaran, Türkiye şampiyonu Bahçeşehir Koleji 8.sınıf Öğrencisi Elif Güneyligil başarısı ile ilgili şu açıklamalara yer verdi. 8.sınıf Öğrencisi Elif Güneyligil; “LGS 2023’te Türkiye birincisi oldum. Süreç çok yorucu geçti. Olabildiğince düzenli çalışmaya gayret ettim. Ailemin ve öğretmenlerimin de desteği çok büyük oldu. Sonunda emeklerimin karşılığını aldığımı düşünüyorum” dedi.

Haber: Ağustos Gerçe