Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kurban Bayramı öncesinde kiralık araç sektörü çok hareketli

  Kurban Bayramı’na sayılı

 

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala vatandaşlar kiralık araçlara yoğun talep gösterirken, oto kiralayanlar rezervasyonun önemine dikkat çekiyor.
Vatandaşların Kurban Bayramı için hazırlıkları sürüyor. 9 günlük bayram tatilinde akraba ziyareti yapacak ve gezmeye çıkacak vatandaşlar kiralık araçlara yoğun ilgi gösteriyor. Oto kiralayan yapan esnaf, araçlarda yüzde 90 oranında doluluk olduğunun altını çizerken, rezervasyon yapılmasının önemine dikkat çekti. Özellikle pandemi döneminde yaşanan küresel ekonomik kriz sonrasında vatandaşların araç satın almak yerine kiralamaya yöneldiği aktarılırken, her gün yaklaşık 100-150 kişinin rezervasyon hakkında bilgi istediği belirtildi.
“Vatandaşların bir an önce rezervasyon yaptırmasını tavsiye ediyoruz”
Esnaflar, yaz sezonu için şimdiden yüzde 75 oranında doluluğa ulaşıldığını söyledi. Araç kiralayacak vatandaşlara hızlı olmalarını tavsiye eden Esnaflar, “Malum birkaç gün sonra bayram. Yurt dışı gurbetçi misafirlerimizin gelmesini bekliyoruz. Kurban Bayramı dolayısıyla aşırı derecede yoğunluk oluştu. Araçlarımızda yüzde 85-90 oranında doluluk var. Yaz sezonu için ise şimdiden yüzde 75 doluluğa ulaştık bile. Dolayısıyla vatandaşların kurban bayramı için tatil planlarını son güne bırakmamaları ve araç kiralamayı düşünüyorlarsa da bunu birkaç gün içerisinde bitirmeleri lazım. Çünkü dediğimiz gibi yaz sezonu, kurban bayramı ve yurt dışı misafirlerimizin aynı sezona denk gelmesi bu seneki doluluğu arttırdı” dedi.

Haber: Fatma Altınok