Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İHH’dan kurban çağrısı

İHH İnsani Yardım Vakfı,

İHH İnsani Yardım Vakfı, vekâletini aldığı kurbanları deprem bölgesi öncelikli olmak üzere ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için “Kurban İbadet Paylaşmak Kardeşliktir” sloganıyla Türkiye dâhil 48 ülkede çalışma yapacak. İHH İnsani Yardım Vakfı, bu yılki kurban organizasyonu kapsamında vekâletini aldığı kurbanları Türkiye dâhil 48 ülkede ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı hedefliyor. Uzun yıllardır Kurban organizasyonu gerçekleştiren İHH’nın bu yıl için belirlemiş olduğu kurban bedeli yurt içinde ve yurt dışında tek fiyat olarak 3 bin 700 TL.
BAĞIŞÇILAR SEÇİYOR
Konuyla ilgili açıklama yapan İnsani Yardım Vakfı (İHH )Şenol Korkmaz, “İHH, kurbanlık fiyatlarının ülkeden ülkeye değişiklik göstermesi ve bu sebeple kurbanlık fiyatlarının yüksek olduğu ülkelerdeki ihtiyaç sahiplerine yeterince kurban payı ulaştırılamaması dolayısıyla tek fiyat uygulamasına bu yıl da devam ediyor. Kurbanları için İHH’ya vekâlet veren hayırseverler, çalışma yapılacak ülkeler arasından dilediğini seçebilecek.
100 BİN YETİME BAYRAMLIK
Kurban Bayramında yeryüzünün farklı bölgelerine gidecek İHH ekipleri, kendilerini dört gözle bekleyen kardeşlerine sadece kurban eti götürmeyecek, aynı zamanda hayat şartlarını iyileştirmeyi amaçlayan çeşitli projelerle de destek olacak. İHH, ayrıca Türkiye dâhil 15 ülkede 100 bin yetim ve ihtiyaç sahibi bayramlık kıyafet yardımında bulunmayı planladı. Bayramlık kıyafet bedeli 500 lira olarak belirlendi. Kurban bağışı yapmak isteyenler İHH İnsani Yardım Vakfına gelerek makbuz karşılığı ya da banka iban yoluyla kurbanlarını bağışlayabilirler. Banka üzerinden bağış yapacakların Ad Soyad Telefon No ve Kurban açıklaması yazması gerekmektedir” şeklinde konuştu. Haber: Fatma ALTINOK