Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Turan Yaldır’ın seçilmesine kendim seçilmiş kadar sevindim

CHP’Lİ ALİ ABBAS ERTÜRK:

CHP’Lİ ALİ ABBAS ERTÜRK:
Turan Yaldır’ın seçilmesine kendim seçilmiş kadar sevindim
Cumhuriyet Halk Partisi adına İYİ Parti listesinden 28. Dönem Milletvekili Adayı ve İl Eski Başkanı Ali Abbas Ertürk, 14 Mayıs’ta yapılan seçimlerin ardından Turan Yaldır ile bir araya gelmemelerinden dolayı kamuoyunda oluşan aralarında bir kırgınlık olduğu yönündeki söylemlerin gerçek olmadığını ve bir kırgınlıklarının bulunmadığı söyleyerek, “Turan Yaldır’ın seçilmesine kendim sevinmiş kadar sevindim.” dedi. Siyasete devam edip etmeyeceği konusunda da açıklama yapan Ertürk, şu an siyasette aktif bir görev almayı düşünmediğini söyledi.
14 Mayıs’ta yapılan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’ne kadar sizi Turan Yaldır ile hep birlikte gördük. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. turu öncesi ve seçimlerin tamamlanmasının ardından bir daha sizi birlikte göremedik. Aranızda bir kırgınlık mı var?
Kırgınlık yok. Biz seçim ikinci tura kaldıktan sonra 2023 seçimlerine Millet İttifakı’ndan giren milletvekili adayları olarak bir toplantı yaptık. 2. turla ilgili nasıl bir çalışma yapacağımızı konuştuk. İyi Parti ayrı bir çalışma yapmak istedi. Bunun sebebi kırgınlık falan değildi. Seçim güvenliğiyle ilgili ve destek için sahada olduk. Biz 5 parti birlikte çalışma yaptık, onlar ayrı yaptı. Benim siyasete bakışım farklı, kişisel kırgınlıklarımı toplumsal konulara alet etmem öyle bir şey olsa bile. Turan Yaldır’a hayırlı olsun diyorum. Turan Yaldır’ın seçilmesine kendim seçilmiş kadar sevindim. Seçilmesinde CHP’li seçmenin katkısı var. O oyun hakkını yerine getirirse, haksızlara karşı duruşunu ortaya koyarsa oyumuz helal olsun. Aksi bir durum olursa millet adına o zaman kırılırım. Şu an bir kırgınlığımız yok.
Yerel seçimler yaklaşıyor. Sizce, Aksaray’da tekrar bir ittifakla mı seçime gidilmeli?
Altılı masa önce 2023 başarısızlığının muhasebesini yapmalı. Vatandaşın güvenini neden sağlayamadık konusunda muhasebesini yapıp kendi içerisinde gerekli değişimleri yapıp 2024 seçimlerine o değişik ruhla, yeni kadrolarla gitmeli. Bunu yapmazsa 6 partinin oylarını da toplasanız maalesef 2024 seçimlerini büyük bir riske atmış oluruz. Aksaray’da, CHP’ye gönül verenler artık pusulada ‘Altı Ok’ logosunu özlediğini söylüyor.
“KILIÇDAROĞLU’NA OY VEREN SEÇMENİN İRADESİ NE KADAR DEĞERLİYSE, ERDOĞAN’A OY VEREN SEÇMENİN İRADESİ DE O KADAR DEĞERLİDİR”
Seçimlerden sonra deprem bölgesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yüksek oy çıkması sebebiyle, özellikle sosyal medyada depremzedelere karşı çok çirkin söylemlerde bulunanlar oldu. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
O söylemler insanı yönden son derece çirkin söylemler. İnsanlar, insanlık tarihinin en büyük acısını, dramını yaşadı. Yakınlarını, kurulu düzenini kaybettiler. Evini işini her şeyini kaybettiler. Bu insanlara seçmen gözüyle bakmak bile son derece çirkin bir yaklaşım. Benim bir vatandaş olarak bir sorumluluğum varsa, onların kime oy verdiğini sorgulamak değil o insanların yaralarını sarmaya nasıl gücüm yeter bunu sorgulamaktır. Her siyasi görüşte troller var. Bunlar son derece çirkin yaklaşımlar. Deprem bölgesinde güvenli bir seçim yapıldı mı bu sorgulanabilir. Oy kullananların yüzde 100’ü Recep Tayyip Erdoğan’a oy vermişse bile kimse bunu sorgulayamaz. Depremin ilk bir haftasını gözlerimle gördüm. Hayatımın sonuna kadar gördüklerimi unutmayacağım. Klavye başından o insanları suçlamak terbiyesizliktir. Kemal Kılıçdaroğlu’na oy veren seçmenin iradesi ne kadar değerliyse, Recep Tayyip Erdoğan’a oy veren seçmenin iradesi de o kadar değerlidir. Seçmenlerimizi suçlayan hakaret eden söylemleri çok yanlış buluyorum. Herkes seçmene saygı duymak zorundadır. Bende saygı duyuyorum.
Sizin milletvekili olarak seçilememiş olmanıza çok fazla üzülenler oldu. Seçmenlerinize mesajınız nedir?
Seçim sonuçlarının açıklandığı günden bu yana gelen telefonlardan, gönderilen mesajlardan birçoğuna yetişemedim. Gerçekten bana oy vermeyen seçmenler bile çok üzgündü. İnsanlar, yolda yürürken bile arabasını durdurup geliyor. Siz milletvekili olmalıydınız diyor. Meclis’e girmek için mazbata gerekir ama insanların gönlüne girmek için mazbataya gerek yok. Ben, gönüllere girdim. Tabanımız bana çok sahip çıktı onlara minnettarım. Kamuoyunda oluşan bazı algılardan dolayı eli gidip oy veremeyenler de seçilmemiş olmama çok üzüldüler. Seçmenlere mesajım şu. Seçim tamamlanmıştır vatandaş tercihini yaptı. Hem Aksaray’daki sonuçların, hem de Türkiye genelindeki sonuçların hayırlı olmasını diliyorum. Hükümetin bundan sonra ülkeyi düzlüğe çıkarmasını cani gönülden istiyorum. Aksaray’da bu bir muhalefet siyasetçinin ötesinde bir pozisyonum vardı. Haksızlığa karşı direnen biriydim. Hangi siyasi görüşten olursa olsun bir haksızlığa uğradığı zaman Ali Abbas’ı arayıp çağırın diyebiliyordu. Umarım muhalefetten siyasetçiler bu alanda bir boşluk yaratmaz. İnsanların mağduriyetlerinde yanında olur. Muhalif siyasetçiler her gücü karşısına almaktan çekinmezler.
Büyük Aksaray Vizyonu diye açıkladığımız Aksaray için büyük projelerimiz vardı. Bu projelerimizin iktidar milletvekilleri eliyle hayata geçirilmesinden çok memnun olurum ve onlara teşekkür ederim. Cengiz Aydoğdu stadyum dedi. Mutlu oldum. O bizim projemizdi. İnşallah yapılırsa Cengiz beye teşekkür ederim ve bundan hiç gocunmam. Yanlış olan her şeyi eleştirdiğim gibi, doğru olan her şeyi de takdir etmesini de bilen bir siyasetçiyim. En büyük arzum, Büyük Aksaray Vizyonu’nundaki hayalim olan şeylerin AK Parti iktidarı eliyle hayata geçirilmesini istiyorum. Seçmenlerimiz bundan sonraki süreçte de yanlarında olduğumu bilsinler. Siyasi bir görevim, pozisyonum yok, olmayacak. Bu şehirde yaşayan bir vatandaş olarak her vatandaşımızın her başı sıkıştığında yanında olacağımı bilmelerini isterim. Bundan sonra Aksaray için olumlu yapılacak olan şeylere imkânım gücüm ölçüsünde katkı vermeye hazırım. Seçmen tercihini yaptı. Muhalefetten seçilen milletvekillerine tarihi bir sorumluluk düşüyor. Yapacaklarını temenni ediyorum. Yapmazlarsa Aksaray’a yazık olur.
“BİR SÜRE SİYASETTEN UZAK KALMAYI DÜŞÜNÜYORUM”
Aksaraylılar sizi çok seviyor. Yerel seçimlerde aday olmayı düşünüyor musunuz?
Ben, Belediye Başkan adayı olmayı 18 yaşında siyasete başladığımda da, bugünde hiç düşünmedim. Belediye başkanlığına dair hiçbir çalışmam hiçbir çabam olmadı. Bir süre aktif görev olarak siyasetin uzağında kalmayı düşünüyorum. Partimden ya da vatandaşımızdan uzak kalmak anlamında değil bu. İl başkanımızın, parti yöneticilerimizin emrinde bana verilen her görevi yapamaya devam edeceğim. Gücüm ölçüsünde de, vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edip, vatandaşımızın oyunu alıp seçilenlerin, seçmenlerimizin oyuna layık olup olmadığını denetlemeye devam edeceğiz. Haber: Ağustos GERÇE