Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da sağanak yağış sel ve su baskınlarına neden oldu

Aksaray’da etkisini gösteren sağanak

Aksaray’da etkisini gösteren sağanak yağış bazı ilçe ve köylerde sel ve su baskınlarına neden olurken tarım arazilerine de zarar verdi.
Meteoroloji tarafından uyarıda bulunulan sağanak yağış su ve sel baskınlarına neden oldu. Ani sel, su baskını olan köy ve ilçelerin yardımına Aksaray İl Özel İdare ekipleri yardıma koştu. Gülağaç İlçesi Camiliören Köyümüzde etkili olan sağanak yağış sonrası zarar gören vatandaşların yardımına koşan İl Özel İdare ekipleri su basan evlerde su tahliyesi yaparken yollarda da sel sularından dolayı kapanan yolları açma çalışması başlattı. Sağanak yağış ve su baskınlarında her hangi bir can ve mal kaybı yaşanmazken maddi hasarlar meydana geldi.

         

Konuyla ilgili açıklama yapan Aksaray İl Özel İdare Genel Sekreteri Yüksel Çelik; “Aksaray Valimiz Hamza Aydoğdu’nun talimatları doğrultusunda, Gülağaç İlçesi Camiliören Köyümüzde etkili olan sağanak yağış sonrası zarar gören vatandaşlarımıza yardım için bölgeye ekiplerimizi sevk ettik ekiplerimiz burada su baskınlarından kaynaklı evlerde çalışmalar yaptı. Hamdolsun herhangi bir can ve mal kaybı yaşanamadı. Ben tüm vatandaşlarımıza sağanak yağıştan dolayı zarar gören tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Aksaray İl Özel İdare ekibimiz her türlü olumsuzluk ve afetlere karşı 7/24 teyakkuz halindedir” dedi.

Haber : Fatma Altınok