Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Jandarma çiftçileri hem uyardı hem bilgilendirdi

Aksaray Jandarma komutanlığı ekipleri

Aksaray Jandarma komutanlığı ekipleri traktör sahiplerini ve sürücülerini uyararak bilgilendirme yaptı
Aksaray İl Jandarma Komutanlığı, traktörlerin karışmış olduğu kazalardan doğan ölümlü ve yaralanmaları önlemek amacıyla eğitim ve bilgilendirme faaliyetlerine devam ediyor.

       

Edinilen bilgiye göre; Aksaray İl Jandarma Komutanlığına bağlı Trafik Jandarma ekipleri tarafından traktör sürücülerine 2001 yılından sonra üretilen traktörlerde zorunlu olan, devrilme sırasında sürücünün traktörün altında kalarak zarar görmesini engelleyen koruma çerçevesi (ROPS), traktör ve römorklarla takılması zorunlu olan özellikle gece rahat edilmesini sağlayan flaşörlü lamba ve üçgen reflektörün önemine dikkat çekti. Jandarma ekipleri konuyla ilgili bilgilendirme yaptıktan sonra sürücülere “Traktör Kullanımında Güvenlik” konulu broşür dağıttı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Jandarma ekipleri; “Tarım araçlarının karışmış olduğu kazalarının en aza indirilmesi ve çiftçilerimizin tarımsal faaliyetlerini güvenli bir şekilde yürütmeleri için bilgilendirme ve farkındalık çalışmalarımıza hassasiyetle devam edilecektir.” dedi.
Haber: Fatma Altınok