Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Jandarma sakat kalmış sokak hayvanlarının ayakları oluyor

Aksaray Jandarma arka ayakları

Aksaray Jandarma arka ayakları olmayan sokak köpeklerine tekerlekli yürüteçler takarak daha rahat hareket etmesini sağladı.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, sokak hayvanlarının korunması ve yaşam şartlarının kolaylaştırılması amacıyla yürütülen sosyal sorumluluk çalışmalarına devam ediyor.

Bu kapsamda; Aksaray İl Jandarma Komutanlığına bağlı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi tarafından kaza sonucu arka ayakları sakat kalmış, sahipsiz sokak köpeklerine, yürüme kabiliyetinin kolaylaştırılması amacıyla PVC borulardan tasarlanan tekerlekli yürüteçler yapıldı.
Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi tarafından hazırlanan tekerlekli yürüteçler, sorumluluk alanlarında tespit edilen arka ayakları sakat, ortopedik engelli olan sahipsiz sokak köpeklerine takılarak, hayvanların daha rahat hareket etmeleri sağlandı.

Görenlerce takdir uyandıran bu çalışma sonrasında kamuoyuna açıklama yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, “hayvanların korunması, yaşam şartlarının ve alanlarının kolaylaştırılmasına yönelik sosyal sorumluluk çalışmalarımıza azim ve kararlılıkla devam edilecektir.”ifadelerine yer vererek konu hakkında istikrarlı olacakları vurgusunu yaptı.

Haber: Ağustos Gerçe