Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Okuma Yarışması Şampiyonları Ödüllendirildi

Ak İrfan Koleji ortaokul

Ak İrfan Koleji ortaokul ve lise öğrencileri için düzenlenen kitap okuma ve münazara yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Ak İrfan koleji kitap okuma ve münazara yarışması tertip etti. Dönem başında oluşturulan ve yıl boyu aktif olarak belirlenen kitapları okuyarak analizlerinin edilmesi gereken yarışmada okuma grubu öğrencileri ve sınıflar arası münazara yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Ak İrfan Koleji Türkçe ve Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri tarafından her sınıf seviyesine uygun yıl boyunca 10 kitap üzerinden yapılan değerlendirmeler sonucunda okuma grubunda devamlılık gösteren öğrenciler yemek ikramı ile ödüllendirildi.

Münazara yarışmalarının ortaokul ve lise kategorilerinde ise ilk aşamada öğrenciler kendi sınıfları içerisinde yarışarak sınıfını temsil edecek olan grubu belirledi. Münazara jürilerinin öğrencileri Türkçeyi doğru ve etkili kullanma, konuya hakim olma ve konuyu bilimsel verilerle açıklama gibi kriterlerle değerlendirmesi sonucu kademe birincisi belirlendi. Yarışmalar neticesinde birinci olan öğrenciler yemek ikramı ile ödüllendirildi.

Ak İrfan Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özlük gazetemize yapmış olduğu açıklamada: “Amacı okuyan, okuduğunu anlayan, sorgulayan, eleştiren nesiller yetiştirmek olan bu çalışmalarımız geçmiş dönemlerde olduğu gibi gelecek dönemlerde de faaliyet gösterecektir. Öğrencilerimizin gösterdiği ilgi ve başarı ile beraber öğretmenlerimizin özverili çalışmaları da bizler için çok kıymetli. Emeği geçen idareci, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.” dedi.

Haber Avni Kuru