Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ramazan Kaşlı Güvenlik ve İstihbarat Komisyonuna dahil oldu

MHP Milletvekili Ramazan Kaşlı

MHP Milletvekili Ramazan Kaşlı Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) önemli bir görev üstlendi. Kaşlı, TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonuna seçildi.

Güvenlik ve İstihbarat Komisyonuna seçilmesinin ardından açıklamalarda bulunan Kaşlı, “liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin tensipleri ile Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu üyeleri olarak ilk toplantımızı gerçekleştirdik. Komisyonu üyeleri olarak Komisyon Başkanı ve Komisyon Divanını seçtik. Ülkemize, milletimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Güvenlik ve İstihbarat Komisyonunun 6532 sayılı Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun uyarınca kurulduğunu ifade eden Kaşlı “Komisyon, söz konusu Kanun ve Türkiye  Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü uyarınca faaliyet gösteren ve denetim görevini haiz bir ihtisas komisyonudur. Meclis’te çalışmaları en özel olan komisyonlardan biri olan milli güvenliğe ilişkin konularda görüş ve öneriler sunmak ve kanunda belirtilen diğer işleri yapmakla görevlidir. Bizlerde komisyonda görev alan arkadaşlarımızla birlikte milletimizin güvenliği, hak ve özgünlükleri için elimizden gelen gayret ve çabayı göstereceğiz”

Komisyonun görev alanıyla ilgili de bilgiler veren Kaşlı, “Cumhurbaşkanlığınca; MİT Müsteşarlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı tarafından yürütülen güvenlik faaliyetlerine ve istihbari nitelikteki faaliyetlere ilişkin olarak hazırlanacak yıllık raporlar üzerine hazırlanacak ve mart ayı içinde komisyona sunulacak yıllık rapor hakkında, raporun kendisine intikalinden itibaren doksan gün içinde inceleme ve görüşmelerini tamamlayarak bir rapor hazırlamak ve raporu bu süre içinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunmak,Millî güvenliğe ilişkin konularda görüş ve öneriler sunmak,güvenlik ve istihbarat konularında uluslararası alanda kabul gören gelişmeleri izlemek, kendi faaliyetlerine ilişkin rapor hazırlamak,güvenlik ve istihbarat hizmetleri sırasında elde edilen kişisel verilerin güvenliğini ve bireyin hak ve özgürlüklerini koruyucu öneriler geliştirmektir” diye konuştu.

Haber: Avni Kuru