Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da JASAT 20 yıl kaçan cinayet zanlılarını yakaladı

Aksaray’da 2003 yılında 2

Aksaray’da 2003 yılında 2 kişiyi öldürerek kayıplara karışan ve 20 yıldır aranan 2 kardeş Aksaray JASAT dedektiflerinin operasyonuyla inşaatta çalışırken yakalandı. 20 yıldır kaçan cinayet zanlıları Aksaray İl Jandarma Komutanlığı JASAD dedektiflerinden kaçamadı.

 

Olay; 02Ekim 2003 tarihinde Bağlıkaya beldesinde meydana geldi.
Edinilen bilgiye göre; Bağlıkaya beldesinde Ağustos 2003 tarihinde Mesut Canbulut isimli kardeşlerinin ölümüne neden olan olaydan dolayı kendi aralarında kan davası güden Veyis Canbulut (58) Mahmut Canbulut (45) Bağlıkaya beldesinde Muammer Coşar (29) ve kayın validesi Nazmiye Coşar’ı (51) araç içerinden silahla vurarak ölümlerine neden oldu. Olaydan sonra kayıplara karışan Canbulut kardeşler 20 yıl aradan sonra Aksaray İl Jandarma Komutanlığına bağlı JASAT dedektiflerinden kaçamadı.

02 Ekim 2003 tarihinde Bağlıkaya beldesinde meydana gelen olayda geçmişten arsında kan davası güden Canbulut kardeşler kardeşleri Mesut Canbulut’un ölümünden sorumlu tuttukları Muammer Coşar (29) ve Nazmiye Coşar’ı (51) araç içerinden ateş açarak silahla vurarak öldürdü. Yaşanan olay üzerine kaçan zanlılar 20 yıl kaçarak kayıplara karıştı. Aksaray JASAT dedektifleri 20 yıl kaçan ve firari olarak aranan zanlıların peşine düştü. JASAT dedektifleri cinayet olayın çözülmesi için teknik ve fiziki takip başlatarak zanlıların peşine düştü. Gerekli bilgi ve bulguya ulaşan JASAT dedektifleri iki cinayet zanlısı kardeşin Konya iline bağlı Ereğli ilçesinde saklandıklarını ve bir inşaatta çalıştıklarını tespit etti. Operasyon için düğmeye basan Aksaray İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Suç Araştırma Timi zanlıları çalıştıkları inşaatta kıskıvrak yakaladı. Yakalanarak gözaltına alınan Canbulut kardeşler sorgulanmak üzere Aksaray İl Jandarma komutanlığına getirildi. Jandarmada işlemleri biten zanlılar Aksaray Üniversitesi Eğitim Araştırma hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adli makamlara sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Haber: Ağustos Gerçe