Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’Jandarma’dan gurur veren gösteri

Aksaray İl Jandarma komutanlığı

Aksaray İl Jandarma komutanlığı Jandarmanın kuruluşunun 184.yıl dönümünde Jandarma komanda birlikleri muhteşem bir gösteri sergiledi.
Devlet arşivlerinde adına 1839’dan itibaren rastlanan ve 2016’da İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma Teşkilatı, vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla 184 yıldır gece gündüz görev yapıyor.
14 Haziran günü Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 184. Yıldönümü tüm ülke genelinde olduğu gibi Aksaray’da da törenlerle kutlandı.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı 15 Temmuz Milli İrade Meydanında Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 184. Yıldönümü münasebetiyle ilk olarak Atatürk anıtına çelenk sunma töreni düzenledi. Jandarma İl Komutanlığı Birliği ve Jandarma Komando birliğinin katılımıyla Aksaray il Jandarma Komutanı Albay Hacı Ali Büber komutanlığında 15 Temmuz Milli İrade Meydanında çelenk sunma töreni için hazır bulundu. Törenin tanıtım merasimi düzenlendikten sonra Jandarma İl Komutanı Albay Hacı Ali Büber törenle Atatürk anıtına çelenk sundu. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardında çelenk sunma töreni ile sona erdi. Tören vatandaşlardan büyük beğeni toplarken bir annenin Jandarma Personeline ve Askerine “Maşallah, Allah sizi tüm belalardan korusun” diye dualar etmesi duygusal anlar yaşattı.

Tanzimat Fermanı`nın ilan edildiği 1839 ile “Asakir-i Zaptiye Nizamnamesi”nin yürürlüğe girdiği 14 Haziran gününün birleştirilmesiyle Jandarma Teşkilatının kuruluş tarihi, 14 Haziran 1839 olarak belirlendi. Jandarma birlikleri, Birinci Dünya Savaşı ile Kurtuluş Savaşı`nda bir yandan iç güvenlik görevlerini sürdürürken diğer yandan birçok cephede yurt savunmasına katıldı.

Jandarma teşkilatının bu yıl 184. yıldönümü Aksaray 15 Temmuz Milli İrade Meydanında Komando birliklerin sergilediği gösteriler ve oynadıkları halk oyunları izleyenler tarafından büyük ilgi gördü. 15 Temmuz Milli İrada meydanında düzenlen Jandarmanın kuruluşunun 184 yılı kutlama programında komando birliklerinin gösterileri ve komando yemini dosta güven düşmana korku saldı. Duygulu anların yaşandığı gösterilerde Jandarma Komando birlikleri birbirinden güzel gösteriler sergiledi.

Haber: Ağustos Gerçe