Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ak İrfan Kolejinde Adab-ı Muaşeret yarışması düzenlendi

Ak İrfan Kolejinde Haziran

Ak İrfan Kolejinde Haziran ayı içerisinde ilkokul, ortaokul ve lise düzeylerinde olmak üzere sınıflar yarışıyor temalı Âdâb-ı Muaşeret Bilgi Yarışması yapıldı. Yarışmanın ilk aşamasında belirlenen Âdâb kuralları üzerinden yapılan eleme sınavı ile her sınıf şubesinde derece yapan en iyi 3 öğrenci yarışmanın ikinci aşaması olan final aşamasına katılarak sınıfını temsil etmeye hak kazandı. Temsile hak kazanan öğrenciler çalıştıkları Âdâb konuları üzerinden final aşamasında heyecanı ve coşkusu çok yüksek bir mücadele verdiler.

İlkokul ve ortaokul düzeyinde 20 soru üzerinden yapılan yarışma finalleri oldukça çetin bir mücadeleye sahne oldu. İlkokul kategorisinde 20 sorunun tamamına doğru cevap veren 3-A sınıfı yarışmayı lider olarak tamamladı ve sınıf ödülünü kazandı. Ortaokul kategorisinde verilen üst düzey mücadele eşitliği bozmaya yetmedi. 5-B ve 7-B sınıfı finalistleri adeta izleyenlere Âdâb-I Muaşeret dersi verdi. 20 sorunun sonunda iki sınıf arasında eşitlik bozulmayınca joker belirlenen 2 soru sadece bu sınıflara soruldu. Sınıflar verdikleri üst düzey mücadele neticesinde 22 soruya rağmen hata yapmayarak el ele şampiyon oldular. Her iki sınıfın da şampiyon ilan edilmesiyle beraber sınıf ödülleri takdim edildi.

Lise kategorisindeki yarışmalar “kahoot” programı üzerinden canlı olarak gerçekleştirildi. Doğru cevabı vermekle beraber en hızlı şekilde doğru cevabı verenin öne geçtiği bu formatta öğrenciler hem hızlı hem de doğru cevaplayabilmek için ter döktüler. Coşkulu mücadele neticesinde 10-A sınıfı ipi göğüsleyerek sınıf ödülünü almaya hak kazandı.

Ak İrfan Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özlük gazetemize yapmış olduğu açıklamada; “kültürümüzün güzel saydığı söz ve davranışlara, insanların kendisine davet olunan bütün hayır, zarafet, usluluk ve güzel ahlâk kurallarını öğrenerek yaşamasına vesile olmaktan dolayı mutluyuz. Toplum ile iç içe yaşayan bu kıymetli gençlerimizin Âdâb-ı Muaşeret bilgileriyle donatılması ve güzel ahlak sahibi olması tüm eğitim kurumlarının asıl vizyonu olmalıdır.” dedi.

Haber Bülteni