Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Güzelyurt’un Sakin Şehir adaylık süreci başladı

Dünyada İtalya’da başlayan cittaslow(sakin

Dünyada İtalya’da başlayan cittaslow(sakin şehir) hareketi bugün itibari ile dünyada 28 ülkede 182 üyeye kadar çıkmıştır. Cittaslow üyesi olabilmek için çevre politikaları, altyapı politikaları, kentsel yaşam politikaları, tarım, turizm, esnaf ve sanatkarlara dair politikalar, misafirperverlik ve eğitim için politikalar, sosyal uyum ve ortaklılar başlıkları altında 73 kriterin yerine getirilme ile üyelik kabulü yapılmaktadır. Şu an ülkemizde 21 üyesi bulunmaktadır. İlçemizin de 1 yıla yakındır süren başvuru süreci sonucunda ön başvurusu kabul edilmiştir. Üyelik süreci tamamlanması ile Kapadokya Bölgesindeki ilk cittaslow şehir olacak olan ilçemizin bu süreçte Aksaray Valiliğimiz ve Ahiler Kalkınma Ajansımız destekleri ile adaylık sürecimiz devam etmektedir.

Bu süreç kapsamında Cittaslow Türkiye temsilciliğini İzmir’in Seferihisar Belediyesi yapmaktadır. Bu sebeple Belediye Başkanı Ünal Demircioğlu, Ahiler Kalkınma Ajansı temsilcileri ile birlikte Seferihisar’a giderek incelemelerde bulundu. Belediye Başkanı öncelikle Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’i makamında ziyaret ettiler. Belediye Başkanı Güzelyurt hakkında bilgiler paylaştı. Seferihisar Belediye Başkanı da görsellerle Güzelyurt’u inceleyerek hayran kaldı ve en kısa sürede cittaslow adaylık sürecinde Güzelyurt’u ziyaret edeceğini söyledi. Ayrıca cittaslow süreçleri hakkında bilgi alış verişinde bulundu. Cittaslow’un neler kattığını, neler yapılması gerektiği hakkında fikir alış verişinde bulunuldu.

Belediye Başkanı Ünal Demircioğlu Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’e Güzelyurt simgelerinden Kilise-Cami maketi hediye etti.

Daha sonra Seferihisar Belediyesinde görevli cittaslow kentler sorumlusu Candaş Balta nezaretinde cittaslow kapsamında yapılan ve uygulanan örnekler gezilerek bilgiler verildi. Haber: Fatma ALTINOK