Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Suyumuzu dikkatli ve bilinçli kullanalım

Aksaray Ziraat Odası Başkan

Aksaray Ziraat Odası Başkan Koçak uyardı; “güneş enerjisi çok büyük bir nimet, ancak bu nimetin avantajlarını dezavantaja döndürmeyelim” dedi.

Güneş enerji sistemlerinin zirai çalışmalar açısından karlılığından bahseden Aksaray Ziraat Odası Başkan Koçak yer altı sularının azlığı konusunda çiftçileri uyardı. Konuyla ilgili açıklama yapan Koçak; “Değerli üreticilerimiz bildiğiniz üzere tarımsal üretimde en büyük ve maliyetli girdi enerji maliyeti. Son yıllarda güneş enerjisi sistemleri ile üreticilerimizin bazıları bu büyük yükten kurtulmuş durumda. Çok şükür ki yağışlı bir sezon geçiriyoruz” dedi

Ancak yeraltı sularımızın durumu hepinizin malumudur diyen Başkan Koçak ülkemizde olduğu kadar küresel bir sorun olan su sorununa değinerek “Yeraltı suyu konusunda oldukça fakiriz. Hızla artan ve üreticimizi enerji maliyeti yönünden rahatlatan güneş enerjisi sistemlerini kullanırken yeraltı su kaynağı yönünden ne durumda olduğumuzu lütfen unutmayınız. Güneş enerjisi çok büyük bir nimet, ancak bu nimetin avantajlarını dezavantaja döndürmeyelim suyumuzu dikkatli ve bilinçli kullanalım” dedi..

Haber Avni Kuru