Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da eğitim uçağı düştü, pilotlar sağ kurtuldu

Nevşehir’e gitmek için İstanbul

Nevşehir’e gitmek için İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan havalanan özel bir şirkete ait eğitim uçağı, motor arızası sonucu Aksaray’ın Ortaköy ilçesine bağlı Balcı köyüne düştü.
Nevşehir’e gitmek için İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan havalanan özel bir şirkete ait eğitim uçağı, motor arızası sonucu Aksaray’ın Ortaköy ilçesi Balcı köyüne düştü. Olay yerine ilk Ortaköy Belediye Başkanı Ali Rıza Özdemir ulaştı. Uçağın düştüğünü gören çevredeki köylüler durumu 112 acil çağrı merkezini arayarak bildirdi. İhbar üzerine olay yerine Jandarma, 112 sağlık, UMKE ve Ortaköy Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine ilk gelen Ortaköy Belediye Başkanı Ali Rıza Özdemir ve itfaiye ekipleri pilotları sıkıştığı yerden çıkardı. Uçak pilotları Hakan Zengin (52) Hakan Göktürk (55) kazadan hafif yara alarak kurtarıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri pilotlara ilk müdaheleyi ayakta yaptı. Sağlık ekipleri pilotların sağlık durumlarının iyi olduğunu bildirdi. Jandarma ekipleri uçak etrafında geniş güvenlik önlemleri aldı.

Aksaray’a düşen eğitim uçağı ile ilgili açıklama yapan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu;İstanbul’dan kalkan eğitim uçağının motor arızası nedeniyle Ortaköy ilçesine bağlı Bozkır ve Sarıkaraman köyleri arasındaki bir arsaya zorunlu iniş yaptığını söyledi.

Özel bir şirkete ait eğitim uçağında iki pilot bulunduğunu aktaran Aydoğdu, “Otobanın 700 metre uzağında bir arsaya zorunlu iniş yaptı. Pilotlarla telefonla görüştüm, durumları iyi.” dedi. Aksaray Yenigün Gazetesi olarak pilotlarla yaptığımız röportajda ; Sağlıkların iyi olduğunu belirten Uçağı uçuran 1. Pilot Hakan Göktürk yaşadığı olayı anlatarak, “Atatürk hava limanından kalktık. Tuz Köye planladık uçuşumuzu. 15 mil kala 600 metre bin 800 fitte motorumuzu kaybettik. Baktık güzergah var ama gidişata göre en iyi planladığımız yer burası oldu. Zaten belli oluyor, güzel bir palye yaptık, indik. Ama çukura denk geldik, çukurda maalesef front dediğimiz öne doğru takla attık. İkimizde iyiyiz, bir sıkıntı yok. Uçağın 1. pilotu bendim” dedi. Jandarma kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Haber: Fatma Altınok