Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da kurbanlık çok, ithale gerek yok

Kurban Bayramına sayılı günler

Kurban Bayramına sayılı günler kala vatandaşları kurbanlık heyecanı sardı. İbadetini yerin getirmek için kolları sıvayan vatandaşlar kurbanlıklarını almaya başladı. Kırmızı Et Üreticiler Birlik Başkanı Ayhan Özkök, Aksaray’da büyükbaş ve küçükbaş kurbanlıkların çok olduğunu, ithale gerek olmadığını kaydetti.
Öncelikle yeni kabineye değinen Kırmızı Et Üreticiler Birlik Başkanı Ayhan Özkök, “Bildiğiniz gibi Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı oldu. Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı, üreticilerimize hayırlı olsun. İnşallah üreticilerimizin arkasında olur, üreticilerimizi destekler. İthal hayvan getirtmez, yerli hayvanlarımızla üreticilerimizi destekler.” ifadesini kullandı.
KURBAN ETİ, KASAPTAN ALINAN ETTEN DAHA UYGUN FİYATA GELİYOR
Aksaray’da kurbanlığın fazlasıyla olduğunu kaydeden Başkan Özkök , “İthal hayvan almamıza gerek yok. Kurbanlılarda uygun gidiyor. Kurban eti, kasaptan alınan etten daha uygun fiyata geliyor. Kurbanlık olarak kuzu da var, dana da var. Vatandaşlar büyükbaş kurbanlığı tercih etsinler. Büyükbaş hayvandan et çok çıkar. Kuzuda yağ çok olur. Kuzunun %40’ı yağ olur, 60’ı et olur. Dananın %80’i,%90’ı et olur. Şuanda alınan kurbanlıklar, kasaptan alınan etten daha iyi oluyor. O yüzden kurbanlık seçimlerini danadan yana kullanabilirler. Büyükbaş kurbanlık fiyatlarımız kişi başı 11 bin, 12 bin ve 13 bin arasında değişiyor. Sağlımızın içinde dana eti iyi geliyor. Fazla yağ olmadığı için. Kurban bayramımız acıya dönüşmemesi için, kalp rahatsızlığı olanlarda dana kesebilirler ve tercih edebilirler.” şeklinde konuştu.


ÇEVRE İLLERDE GÖRÜLEN ŞAP HASTALIĞI NEDENİYLE HAYVAN PAZARLARI KAPANABİLİR
Kurbanlıkların son ana bırakılmamasını vurgulayan Kırmızı Et Üreticiler Birlik Başkanı Ayhan Özkök, “Vatandaşlar şimdiden kurbanlarını alsınlar. Vatandaşlarımız ucuz olur diye son ana kadar kurbanlık almıyor ama ucuzlamaz. Son ana bırakılan kurbanlıklar mağdur olabilirler çünkü kalmıyor. Kurbanlar şimdiden temin etmemelidirler. Çevre illerde şap hastalığı görülmektedir. Dönümüzdeki dönemde buna bağlı olarak hayvan pazarlarımızda kapanabilir. Şap hastalığı nedeniyle kapanmana bilir hayvan pazarları. Vatandaşlarımız kurbanlıklar için acele etsinler.” diye konuştu.

Haber: Ağustos GERÇE