Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Bahar Şenliklerinde Jandarmanın KADES Hassasiyeti

  Aksaray Jandarma ekipleri,

 

Aksaray Jandarma ekipleri, bahar şenliklerinde  “Güçlü Toplum, Güçlü Aile İle Başlar” sloganı ile güne damgasını vurdu.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanları dahilinde Aile içi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele kapsamında, kadın vatandaşlara her türlü şiddetin önlenmesi amacıyla eğitim vermeye devam ediyor.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Aksaray Merkez Helvadere Belediyesi tarafından düzenlenen Bahar Şenliklerine katılım gösteren kadın ve erkek vatandaşlara, İçişleri Bakanlığının “Kadına El Kalkamaz” mottosu çerçevesinde KADES tanıtım ve bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eylem Planı kapsamında gerçekleşen eğitimde, Kadın vatandaşlara, KADES uygulamasını cep telefonuna indirerek, kullanımı hakkında bilgiler verildi. Uygulamanın sağladığı kolaylıklar ve nasıl kullanacağı konusunda bilgilendirme yapıldı. Erkek vatandaşlara ise, kadına şiddetle mücadele hususunda temel bilgilendirme ve farkındalık yaratma eğitimi verildi. Jandarma ekipleri, şenlik alanındaki vatandaşlara ailenin önemini belirtmek amacıyla “güçlü toplum, güçlü aile ile başlar bugün evlerine gittiklerinde eşlerin birbirine ve çocuklarına onları ne kadar çok sevdiklerini” söylemeleri konusunda hatırlatma yaparak ricada bulundu.

Bunun üzerine açıklama yapan Jandarma ekipleri, “Aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında bilgilendirme, bilinçlendirme ve farkındalık faaliyetlerimize aralıksız ve kararlılıkla devam edilecektir.” İfadesini kullandı.

Haber: Fatma Altınok