Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Zehirli Uğur Böceği Örümceği Görüldü

Aksaray’da eşine zor rastlanır

Aksaray’da eşine zor rastlanır zehirli örümcek Kutlu köyünde görüldü.

Türkiye’nin birçok bölgesinde görülen uğur böceği örümceği bu kez Aksaray’da görüldü. Görüntüler bir vatandaş tarafından görüntülendi.
Halk arasında uğur böceği örümceği olarak bilinen Esus Cinnaberinus türünden olan zehirli örümcek, Aksaray’ın Kutlu köyünde ortaya çıktı.

DOKUNMAK BİLE TEHLİKELİ

Uzmanlar “Eresus Cinnaberinus” cinsi örümceklerin bazı türlerinin zehirli olduğunu belirtiyor. Zehirli türler, çıplak elle dokunulduğunda toksin vererek kaşıntı ve alerjiye neden olabiliyor.

Bu örümcekler genellikle doğada karanlık alanlarda, kuytu alanlarda, taş altlarında, kayalıklarda, nemli toprak alanlarında, çatlak ve yarıklarda veya yere dökülen yapraklar altında görülüyor.

 

Kutlu köyünde halk arasında uğur böceği örümceği olarak bilinen Esus Cinnaberinus türünden olan zehirli örümceği gören Muhammet Talha Sarı olayı şu şekilde anlattı.
Muhammet Talha Sarı; Hafta sonu eşimin Kutlu köylü olmasından dolayı Kutlu köyüne gittik. Köy içerisinde gezintiye çıktığım esnada Kutlu Merkez Cami civarına geldim. Yerde görüntüsü güzel bir böcek fark ettim. Biran eline almak istedim ancak yakından gördüğümde içim ürperdi ve fotoğrafını çekerek Google’da böcek ile ilgili tarama ve araştırma yaptım. Yaptığım araştırmalar sonucunda Türkiye’nin birçok bölgesinde görülen uğur böceği örümceği olduğunu fark ettim. Korktum iyi ki elime almamışım. Çok zehirli olduğunu öğrendim dokunmak bile tehlikeliymiş dedi. Vatandaşların dikkatli olması gerektiğine vurgu yapan Sarı özellikle çocuklarımız uyarılmalı bu böcekler çok tehlikeli dedi.
Haber: Fatma Altınok