Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Küçük Yüsra Lösemiyle Savaşıyor

Küçük yaşında annesini kaybeden,

Küçük yaşında annesini kaybeden, babasının terk ettiği ve teyzesinin himayesindeki olan 6 yaşındaki küçük kız, lösemi ile savaşıyor. Yüsra’nın “Ben Annemin sözünü tutmadım hastalandım, anneler üzülmez, anneler üzülür” sözleri yürekleri burktu.

Filmlere dizilere konu olacak dram dolu hayatı ile lösemiyle savaşan Afgan uyruklu Yüsra M. isimli küçük kız yardımseverleri bekliyor. Küçük Yüsra’nın annesi doğum esnasında hayatını kaybetti. Babası ise üç günlükken kızını terk ettikten sonra eşinden ayrı yaşayan ve iki çocuğuna tek başına bakan teyzesi Züleyha M., 3 günlükken Yüsra’yı yanına aldı. Yüsra M. kan Kanseri olarak bilinen Lösemi hatalığına yakalandığında Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 18 yaşından küçükler için ücretsiz tedavi imkanıyla tedavi olmaya başladı. Aksaray’da bir dernek tarafından da ihtiyaçları karşılanan Yüsra M.’nin tedavisi eğer Aksaray dışında olması gerekirse, tedavi masraflarını mevsimlik çalışan teyzesi Züleyha M. karşılamak zorunda, fakat Züleyha M. kazandığı para ile kendi çocuklarına bile zor bakabildiğini söylüyor.

Küçük Yüsra M. hayatın tüm dramlarını küçük yaşta yüklenmesine rağmen yüzünde gülümseme hiç eksilmiyor. Şimdi Yüsra M. yardımseverlerin desteğini bekliyor.

Haber Avni Kuru