Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Öğretmenlik Bildiğini Aktarma Mesleğidir

  Öğretmenlerin kariyer basamakları

 

Öğretmenlerin kariyer basamakları sınavının 19 Kasım’da yapılacağını söyleyen Türk Eğitim-Sen Aksaray Şube Başkanı Ali Toprak; “MEB, kariyer basamakları tartışmalarıyla, öğretmenlerin huzursuz edilmesine yol açmamalıdır” ifadesini kullandı.

Türk Eğitim-Sen Aksaray Şube Başkanı Ali Toprak, yaptığı basın açıklamasında; “Türk Eğitim Sen olarak yıllardır dile getiriyoruz. Öğretmenlerimizin kariyerleri sınav esaslı değil, hizmet yılına dayalı olarak belirlenmelidir. Çünkü öğretmenlik, sadece “bilme” değil “bildiğini aktarma” mesleğidir” dedi.

Dolayısıyla kariyer planlamasında tecrübe ve kıdem belirleyici olmalı diyen Başkan Toprak; “Öte yandan, mevcut uygulama, bir takım sorunları taşımakta ve mağduriyet oluşturmaktadır. Şöyle ki, 17 yıl boyunca herhangi bir düzenleme yapılmadığı için, geçen yıl yapılan sınavla uzman öğretmen olan binlerce meslektaşımız, “uzmanlıkta 10 yıl bekleme” koşulundan dolayı “Başöğretmen” olma imkânı bulamadan emekli olacaktır. Bu konuda sendikamızın da defalarca gündeme getirdiği gibi Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 20 yıl ve daha fazla hizmeti bulunan uzman öğretmenlerin bekleme şartı olmaksızın Başöğretmenliğe başvurabileceği bir düzenlemeyi yapacaklarını açıklamıştı” dedi.

Türk Eğitim-Sen Aksaray Şube Başkanı Ali Toprak son olarak; “Ayrıca Bakan, aynı açıklamasında, yüksek lisans ve doktora mezunlarının bekleme süresiyle ilgili de düzenleme yapılacağını duyurmuştu. Bu itibarla, MEB’den beklenen, TBMM açılır açılmaz gerekli mevzuat düzenlemesini ivedilikle gerçekleştirmesi, gerekiyorsa, bu değişiklik için kariyer basamakları takvimini güncellenmesidir. Öğretmenlerimizin, bir yıl daha mağduriyet oluşturacak bir gecikmeye tahammülü yoktur. MEB, geçen yıl yaşandığı gibi, gereksiz tartışmalarla eğitim kamuoyunun meşgul ve öğretmenlerimizin huzursuz edilmesine müsaade etmemelidir” dedi.

Haber: Ağustos Gerçe