Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Çiçekçilere Talep Artıyor

Yaz aylarının gelmesiyle beraber

Yaz aylarının gelmesiyle beraber etki ettiği alan daha da genişliyor. Havaların ısınması çiçekçilerinde yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Anneler günün ardından, düğün sezonun başlamasıyla beraber çiçekçilerde talep artış gösterdi. Bunun üzerine Emine Yiğit, evliliğinin ilk adımı olan isteme çiçeklerinin daha çok talep gördüğünü belirtti. Bunun yanı sıra gelin arabası süslemesi talep görülen ürünler arasında yerini aldı.
Ağırlıklı olarak gül kullanılarak yapılan isteme çiçeklerinin fiyatı 600 liradan başlayıp müşterinin talebine ve bütçesine göre değişiyor.
Aksaray’da çiçek işiyle uğraşan Emine Yiğit, çeşit çeşit isteme çiçeği yapıldığını belirterek, bununla birlikte evlilik teklifi hazırlandığı buketlerle müşterilerin bütçesine ve zevkine göre tasarım yapıldığını söyleyen Yiğit, “Genelde kız istemelerde kırmızı gül ağırlıklı çalışıyoruz, Maşallah anlamında 41 tane kırmızı gül kullanıyoruz. Ama gelinin sevdiği çiçek ve müşterinin bütçesi de önemli. 101 tane gül ile büyük buket yaptıranlar var. Bir de artık kıyafetlere göre çiçek seçenler var. Yaptırdıkları tasarımlara göre ya da kıyafet renklerime göre çiçek yaptırabiliyorlar. En küçük kız isteme çiçekleri 600 liradan başlıyor, bütçeye göre  farklı çiçeklerimiz var. Son zamanlarda haftada en az 15-20 kişi kız isteme çiçeği yaptırmak için geliyor” ifadesini kullandı.

Haber: Fatma Altınok