Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İkinci Tur Cumhurbaşkanlığı Seçimleri İçin Oy Kullanma İşlemleri Başladı.

14 Mayıs Genel seçimlerinin

14 Mayıs Genel seçimlerinin ikinci tura kalması nedeniyle Cumhurbaşkanlığı ikinci tura kaldı. 28 Mayıs 2023 tarihinde Türkiye’de yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri için Yurt dışı seçmenleri Cumartesi günü itibariyle oy vermeye başladı.
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimleri için 73 Ülkede, 151 temsilciliğinde, 167 noktada sandık kuruldu.
Yurt dışında oy verme işlemleri 20-24 Mayıs 2023 tarihleri arasında yapılacak olup, temsilciliklerin dışında oy kullanmak isteyen vatandaşlar ise 28 Mayıs 17.00 saatine kadar gümrüklerde oy kullanabilecek.
Dış temsilciliklerde oy vermek isteyen vatandaşlar hafta içi ve hafta sonu yerel saatler 09.00 ile 21.00 saatleri arasında, Başkonsolosluklara bağlı şehirlerde ise yerel saatle 09.00 ile 18.00 saatleri arasında oy kullanabilecekler.
Yurt dışındaki seçmenler, belirlenen temsilciliklerin herhangi birinde ya da sandık kurulan herhangi bir gümrük kapısında oy kullanabilecek.İkinci tur seçimleri için oy verme işlemleri için randevu alınma zorunluluğu bulunmuyor.

Haber: Fatma Altınok