Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“Gençler Işığımız, Umudumuz, Geleceğimizdir”

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu,

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında açıklamada bulundu. Vali Aydoğdu, günün anlam ve önemine dair yaptığı açıklamada gençler için “ışığımız, umudumuz, geleceğimiz” ifadelerine yer verdi.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında yaptığı açıklamaya şu sözlerle başlayan Vali Aydoğdu, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadelemizi başlatmak üzere Samsun’a ayak bastığı günün 104.yılındayız. Bayramımızı gönülden bir coşkuyla kutluyorum. 19 Mayıs 1919’da başlayan; Amasya, Erzurum ve Sivas’tan bir müjde gibi tüm yurda yayılan Milli Mücadele ruhunu, heyecanını bugün hepinizin gözlerinde görüyorum. Bu manzara bizim en büyük kuvvetimizdir. Bugün bir milletin istiklal ve istikbaline yürüyüşünün başlangıcı, hiçbir şartta esaret altına girmeyeceğinin, iradesine sahip çıkacağının tüm dünyaya ilan edildiği gündür.” diyerek Milli Mücadele ruhunun 104. yılının heyecanının taşındığını vurgusunu yaptı.

Vali Aydoğdu, günün anlam ve önemine dair yaptığı açıklamanın devamında, “Sevgili gençler, bilirsiniz ben gençlerle konuşmak kadar onları dinlemeyi de severim. Sizlerin sohbetinden beslenir, sizlerle yenilenirim. Çünkü hepinizin, her birinizin hayallerinizle, enerjinizle, yapabileceklerinizle, ülkemiz için, bu dünya için ne kadar değerli ve zengin olduğunuzu biliyorum. Şu yaşta, yapmak istediklerim ama yapamadıklarım, bugün sizlerin içinde yaşadığınız, bir insan ömrünün en kıymetli yıllarına dair özlemlerim var. Bugün karşımda oturup beni izleyen siz değil de, ben olsaydım açıkçası kendime şunları söyler ya da o yaşlarımda birinin bana bunları söylemesini çok isterdim. Sevmek sadece insanla insan arasında gerçekleşen bir eylem değil. Önce kendini sevmekten başla, aileni, ülkeni, ülkenin insanlarını, memleketinin toprağında bitmiş bir çiçeği, o toprağa tutunmuş bir ağacı da sev kendini sevdiğin gibi. Hepsi benimdir dediğinde, ilgin de, sorumluluğun da, o kadar büyük ve o kadar gerçek oluyor.” ifadesini kullanarak gençlere hitap etti.

Gençlere hitap ederken 19 Mayıs’ta yaşanan Milli Mücadele ruhunun tarihine değinen Aydoğdu, “Bugün 19 Mayıs. Bandırma vapurunu hatırlıyoruz hep birlikte. Vapur Samsun’a yanaştığında Gazi Mustafa Kemal vapurdan inerken, arkasında arkadaşları da vardı. Onların arkasında da vapurun kaptanı ve erleri. Bandırma Vapuru İstanbul’dan ayrılırken vapurun halatını çözen de, Samsun’a vardığında atılan halatı tutan da, dümenin tozunu alan da, kırılmış bir zemin tahtasını düzelten de bu sürecin kahramanıdır. Bir ülkeye sunulmuş faydanın büyüğü küçüğü azı çoğu olmaz. Yeter ki, severek, isteyerek ve gönülden gelen bir sorumluluk duygusuyla yapılmış olsun.” sözleriyle mücadeledeki birlikten de bahsetti.

Açıklamasının devamında Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehit ve gazileri saygıyla andığını ifade eden Vali Aydoğdu, “Bizlere gurur duyacağımız daha nice zaferler bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, adını tarih sayfalarına bile sığdıramayacağımız, toprağımızın her zerresinde hakkı olan şehit ve gazilerimizi bu anlamlı günde minnet ve saygıyla anıyor, hepinizin bayramını tekrar kutluyor, her birinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” diyerek 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tebriğinde bulundu.

Haber: Ağustos Gerçe