Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gençlerimiz Hürriyetimize İlelebet Sahip Çıkacaktır

19 Mayıs Gençlik ve

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle günün anlam ve önemine özgü açıklamada bulunan Aksaray BARO Başkanı Ferit Köse, 19 Mayıs’ı kutladı.

Başkan Köse, “ 104. yıl önce bugün, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Kurtuluş Savaşı’nı başlatması ve gençliğe olan inancını ifade ettiği 19 Mayıs 1919 tarihinin 104. yıldönümünü kutlamanın sevinci ve gururu içerisindeyiz. 19 Mayıs, Türk Milletinin sönmeyen ve hiç sönmeyecek bağımsızlık meşalesidir. Tam 104 yıl önce Samsun’da milli mücadeleyi başlatan bu meşale, milletimizden aldığı ilham ve destekle kurtuluş mücadelemizin işaret fişeği olmuştur.” ifadesini kullanarak sözlerine başladı.

Açıklamasının devamında gençlerin daima aydınlık yarınlar taşıdığını ifade eden Köse, “ Aziz milletimiz, sömürgeci güçlerin dayattığı ve tutsaklığı esas alan onursuz bir geleceği Samsun’dan itibaren reddetmiş, kendi kaderine bizzat kendisi yön vermek için insiyatifi ele almıştır. Bu itibarla 19 Mayıs, milli varlığın canlanışı, milli mücadele ruhunun doğuşudur. Dün ve bugün olduğu gibi, yarın da ülkemizi daha aydınlık yarınlara, daha büyük hedeflere doğru emin adımlarla taşıyacak olan yine gençlerimiz olacaktır. Ülkemizin imarını, inşasını ve kalkınma hayallerini, cesaretleri ve girişimleriyle sürdüren gençlerimiz vatanımıza, milletimize, sancağımıza, devletimize ve hürriyetimize ilelebet sahip çıkacaktır.” ifadelerini kullandı.

Başkan Köse, “Bütün bu duygularla, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milli mücadeleyi Samsun’dan başlatan ve zaferle sonlandıran tüm şehitlerimizi Rahmet ve minnetle anıyor, Yüce Türk Milleti’nin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Haber: Ağustos Gerçe