Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İkinci El Piyasasında Bisiklette Rağbet Görmeye Başladı

  İkinci el piyasası

 

İkinci el piyasası otomobil de olduğu gibi bisiklette de rağbet görmeye başladı. Sıcak havaların gelmesiyle beraber kış zamanında depolar da, evin balkonunda koruma altındaki bisikletler, şimdi gün yüzüne çıkarak satmak için piyasaya sunuldu.

 

Öğrencilere tatil, okul bitirme hediyesi olarak hediye alınan bisiklet, artık son dönemde ilimizde hem spor, hem de bir ulaşım aracı olarak yoğun olarak kullanılmaya başlandı. Bu dönem bisiklet tamircilerinin iş yükü de arttı. Hem yıllık bakım ve onarım için iş fazlalaşırken, sıfır bisikletlerin fiyatlarının iyice yükselmesi üzerine pek çok kişi ikinci el bisikletlere de yöneldi. Yeni bisiklet almayı düşünen vatandaşların büyük bölümü bisiklet tamircilerinin kapısını çalıp, ikinci el bisiklet sormaya başladı.

Tamir Ve Bakım Öncelikli Tercih

Özellikle pandemi döneminden sonra toplu taşıma aracı kullanmak istemeyen vatandaşlar da bisiklete yöneldi. Artan taleple birlikte bisiklet fiyatları ortalama yüzde 60 arttı. Henüz sezonun başında olsak da bisiklet fiyatları 1800 liradan başlıyor, 3 bin liraya kadar çıkıyor. Sıfır bisiklet fiyatlarının artmasıyla ikinci el bisiklete talebin arttığını belirten vatandaşlar, tamir ve bakım fiyatlarının da geçen seneye göre değiştiği söyledi. Havaların ısınmasıyla depolardan çıkan bisikletin bakım ve tamiri geçen sene 100 liraya yapılırken, bu sene bu fiyat 250 liraya yükseldi.

Haber: Fatma Altınok