Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da 15 Özel Çocuk Kınaları Yakılarak Askere Gönderildi

10-16 Mayıs 2023 Dünya

10-16 Mayıs 2023 Dünya Engeliler Haftasında Aksaray’da 15 çocuğun hayalleri gerçekleştirildi. Aksaray Valiliği Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan çocuklara Aksaray Valiliği tarafından askerlik eğlencesi ve kına gecesi programı düzenlendi. Programa Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’nun eşi Emine Aydoğdu, Aksaray Vali Yardımcısı Şeyma Polat Balak, Aksaray Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü İsrafil Aktürk, özel çocukların ailesi ve özel çocuklar katıldı. Aksaray Valiliği Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde düzenlenen programda ilk olarak saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile program başladı. Kına gecesi yapılan 15 çocuk gönüllerince eğlenirken aileleri duygulu anlar yaşayarak devletimiz var olsun çok güzel bir gün bizim çocuklarımızda vatana borcunu ödediler askeri elbiseyi giydiler istekleri hep asker olmaktı dedi

.

Kına geçesi ve Asker uğurlama töreninde konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü İsrafil Aktürk;10-16 Mayıs Dünya engelliler günü haftasına girmiş bulunmaktayız. Bu kapsamda Valiliğimizin himayesinde yürütmüş olduğumuz “Ailemiz Seviyorum Projesi” kapsamında bugün 15 tane engelli kardeşimize bir program çerçevesinde önce onların kınalarını yakacağız sonra askere uğurlayacağız. Askere uğurladıktan sonrada Jandarma Komutanlığımızda onları birliklerine teslim edeceğiz. Orada temsili askerlik yapacaklar dedi.
Aksaray Aile ve Sosyal Hizmeteler İl Müdürü İsrafil Aktürk konuşmasının devamında; Bu kapsamda 15 çocuğumuzun 3.tanesi Gülağaç İlçesinden 2 tanesi Yenikent beldemizden 3 tanesi yine belediyemizden ve Engelli Koordinasyon merkezimiz ile, belediyemiz ile iş birliği yaparak bu programı gerçekleştiriyoruz. Ailemi seviyorum projesi kapsamında bir çok projeler yaptık işte geziler, çeşitli etkinlikler, sosyal ve kültürel faaliyetler en sonunda bugünde inşallah Dünya Engelliler günü münasebeti ile Aksaray Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüze bağlı Aile danışma ve rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğümüzle bir program yapacağız. Dünya Engelliler günü ile ilgili bu engelliler günü ile yaptığımız program sonrasında da bütün askerlerimize kınasını yakıp konvoy halinde Jandarma hareket edeceğiz. Buradan bütün dünya engellilerini ve özellikle özelde Aksaray’daki engelli kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Dünya engelliler günü kutlu olsun diyorum. Ailelerimizde annelerimize ve babalarımıza engellilere göstermiş oldukları göstermiş oldukları şefkat merhamet ve yakınlıktan dolayı da şükranlarımı sunuyorum. Bakanlık olaraktan biz her zaman engellilerimizin yanındayız ve olmaya devam edeceğiz. Onların sosyal, kültürel ve hayata tutunmaları, hatta var olmaları noktasında elimizden gelen her türlü gayreti ve çalışmayı yapmaya çalışacağız diye konuştu.

Programa katılan özel çocukların aileleri duygulu analar yaşarken duygu ve düşüncelerini şu şekilde dile getirdiler.
Gülcan Dağ; Allah’ım onların yardımcısı olsun ne isteyim işte Rabbim onların yardımcısı olsun çocuklarımız böyle bakılacak anne ve babaya ihtiyacı var. Herkse ihtiyaçları var dedi. Başka bir özel çocuk ananesi; Çok heyecanlıyım iki tane özel çocuğum var. Bir günlükte olsa askerlik yapacaklar çok teşekkür ederim valimize belediye başkanımıza emeği geçen herkese teşekkür ediyorum diye konuştu. Duygu dolu anlar yaşadıklarını ifade eden başka bir anne; Çocuklarımız hep asker elbisesini görmeyi hayal ediyordu. Bu hayalimizde gerçekleşti Allah razı olsun emeği geçenlerden herkese teşekkür ederiz dedi.


Özel Çocuk Osman Konukçu; 23 yaşındayım bugün askerlik yapacağım için heyecanlıyım buraya askerlik yapmak için geldim. Bugün askerlik yapacağım.
Diğer bir özel çocuk Musa Uslu; Bugün askerlik yapamaya geldim çok heyecanlı ve mutluyum bugün konvoy olacak yemek olacak çok gezeceğiz. En büyük asker bizim asker diye konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Hamza Aydoğdu’nun eşi Emine Aydoğdu ve Vali Yardımcısı Şeyma Polat Balak tarafından 15 özle çocuğun ellerine kına yakılarak askere uğurlandı. Duygulu anların yaşandığı kına töreninde 15 özel çocuk asker gönüllerince eğlenirken özel çocukların aileleri gözyaşlarını tutmayarak duygulu anlar yaşadı.
Asker eğlencesi sonrası konvoy halinde Aksaray Alay Komutanlığına hareket eden 15 özel askeri burada Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Yunus Elitaş, Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray Vali Yardımcısı Şeyma Polat Balak, İl jandarma Komutanı Albay Hacı Ali Büber Engelliler Dernek Başkanı Bekir Kaya, ve birim amirleri karşıladı. Burada 15 özel asker silahların üzerine ellerini koyarak askerlik yemini ederek temsili olarak bir günlük askerliklerini yaptı. Yemin töreninden sonra Maliye Bakan Yardımcısı Yunus Elitaş, Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray Vali Yardımcısı Şeyma Polat Balak, İl jandarma Komutanı Albay Hacı Ali Büber, Aksaray Aile ve Sosyal Hizmeteler İl Müdürü İsrafil Aktürk, Engelliler Dernek Başkanı Bekir Kaya ve birim amirleri ve 15 özel askerlerle pasta keserek günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi. Haber: Avni Kuru