Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Dünyanın en büyük Türk Bayrağı Aksaray’da açıldı

Türkiye Cumhuriyetin Kuruluşunun 100.yılında

Türkiye Cumhuriyetin Kuruluşunun 100.yılında Aksaray’da dünyanın en büyük bayrağı 2023 öğrenci tarafından Ihlara vadisinde açıldı.

Aksaray Valiliği tarafından düzenlenen bir hikâyede sen yaz mottosu ile Aksaray’da eğitim gören 2023 öğrenci dünyanın en büyük 45 metre eninde  67.5 m boyunda ve 600 kg ağırlığındaki Türk bayrağı Aksaray’da açıldı.
Programa Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, eşi Emine Aydoğdu, Sabah Gazetesi Avrupa Temsilcisi Mehmet Çek, daire müdürleri ve 2023 öğrenci katıldı.
Türkiye Cumhuriyetin Kuruluşunun 100.yılında Aksaray Ihlara vadisinde düzenlenen programda konuşan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu; Bugün Aksaray için tarihi bir gün biraz önce gördüğünüz gibi gençlerimiz dünyanın en büyük Türk Bayrağını 47 m 67 metre olan yani 3000m kare alanı kapsayacak Türk bayrağını güzel bir şekilde dalgalandırdılar. Şimdi bayrağımızı usulüne uygun bir şekilde katlıyorlar ve birazdan 100 metrelik bayraklarla Ihlara vadisine ineceğiz ve orada hep birlikte bayrak şiirini okuyacağız, daha sonrada Selime’de Selime katedralinin yanında beraber kahvaltı yapacağız.
Bayrak yürüyüşü için Aksaray’a gelen Sabah Gazetesi Avrupa Temsilcisi Mehmet Çek programa katılarak düzenlen programla ilgili; Çok güzel görüntüler yani bende belli bir süredir Aksaray saplantısı oluştu. Afed zamanından bu zamana çok güzel görüntüler. Son birkaç yıldır Türkiye’de gençler şöyle gençler böyle Z kuşağı X kuşağı Y kuşağı diyenler gelip burada gençleri görsün, Aksaray da gençleri görsün, Aksaray da başka bir dünya var hakikaten gurur verici tablolar ben burada olmaktan çok mutluyum diye konuştu.

Vali Hamza Aydoğdu sözlerine; Gençler bizden daha ilerde onun için gençlerle aynı hizada olmamız gerekiyor. Bu sebeple de bugün Aksaraylı gençlerimiz alanı doldurdular. Bizim amacımız şuydu; Bir farkındalık oluşturmak bir güzellik oluşturmak. Gençlerde bu güzelliğe ortak oldular ben emek veren bütün arkadaşlarıma gençlere öğretmenlere çok çok teşekkür ediyorum. Bu şunu gösteriyor; Bizler kendi değerini, kültürünü, medeniyetini tarihini bilecek. Çünkü bugünü yaşıyorsak geçmişi de mutlak suretle bilmememiz gerekiyor. Biz bu değerlerimizi bileceğiz ve gelecek kuşaklara da bunu güzel bir şekilde aktaracağız. Bugün burada hakikaten çok güzel bir tablo var ben bu tabloyu oluşturan bütün arkadaşlarıma ve sizlere teşekkür ediyorum diye konuştu.
Türkiye Cumhuriyetin Kuruluşunun 100.yılında Aksaray Ihlara beldesinde düzenlen dünyanın en büyük bayrağı açma programına katılan gençlerden; Mehmet Akif Ertuğrul; Bugün Cumhuriyetimizin 100 yılında bayrağımızı dalgalandırmaktan gurur duyuyorum. Ne Mutlu Türküm diyene dedi.
Mehmet Yasin Çevik; Bugün buraya valiliğimizin düzenlediği bir etkinliğe katıldık bu etkinlikte şuanda şanlı Türk Bayrağımızı sergiliyoruz. Görünen o ki dünyadaki en büyük Türk bayrağı olarak geçiyor. Bu bayrağı böyle görmekten gurur duyuyorum dedi.
Sümeyye Doğan; Şuan Dünyanın en büyük Türk Bayrağını tutmaktan gurur duyuyorum. Şehitlerimizin kanı ile yoğurulmuş bir bayrak arkadaşlarımla beraber bu bayrağı tutmaktan gurur duyuyorum diye konuştular.
Haber: Fatma Altınok