Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Demiryolunun yapımına engel Danıştay

AK Parti Aksaray Milletvekili

AK Parti Aksaray Milletvekili adayı Cengiz Aydoğdu konuştu
Demiryolunun yapımına engel Danıştay
Yıllardır Aksaray’ın en büyük hayallerinden biri olan demiryolu hattı ile ilgili çok fazla yanlış bilginin olduğuna dikkat çeken AK Parti Aksaray Milletvekili ve 1. Sıra Milletvekili Adayı Cengiz Aydoğdu, “Çok açık konuşacağım. Olayı bir de benden dinleyin. Demiryolu ilk defa 2004 yılında telaffuz edilmiş. Ancak çalışmalar 2016 yılında başladı. Devlet verdiği sözü eninde sonunda yerine getirir.” diyerek tren yolu sözünün eninde sonunda yerine getirileceğini dile getirdi.
Aksaray’da yıllardır beklenen tren yolu ile ilgili açıklama yapan Milletvekili Cengiz Aydoğdu, “Aksaray için demiryolu ilk defa 2004 yılında telaffuz edilmiş. Ancak bu yıllarda devletin kaydına geçmiş hiçbir şey yok. 2006-2007 yıllarında Samsun’dan Adana’ya, Erzurum, Kayseri, Antalya, arasında bir hat çizilmiş. Bu iki hatta Aksaray’dan geçiyor. Ben 2015 yılında milletvekili olduğumda bunun için Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü’ne gittim. Orada bana bu projeyi gösterdiler. Projeyi görünce Aksaray’da yarın demiryolu yapılacak gibi bir kamuoyu oluşmuş dedim. Bu projenin fizibilite çalışması yapılacak. Bunlar uzun işler. Bu olmaz dedik. O zaman ki Devlet Demir Yolları Genel Müdür İsa Apaydın, kendisi eski milletvekilimiz ve belediye eski başkanımız Nevzat Palta’nın da okul arkadaşı olur. Onunla görüşmeye gittim. Nevzat Palta’yı da çağırdım. Beraber oturduk. O projenin içinden Aksaray-Ulukışla arasını, Aksaray-Adana-Yenice arasını ayırdık. Oranın fizibilitesini ayrıca ihale ettik.” dedi.
“İHALE ETTİRDİK DANIŞTAY İPTAL ETTİ”
Demiryolu projesinin 2018 yılında fizibilite çalışmasının tamamlandığını ve bütçeye aldırıldığını dile getiren Aydoğdu, “ Hatırlarsınız, 2018 yılı Haziran ayında seçimler yapıldı. 10 Ağustos’ta kriz oldu. Türkiye bir döviz krizi yaşadı. Büyük projelerde yüzde 70 yapımı tamamlananlara devam edelim, diğer projeleri ihalesi tamamlanmış bile olsa durduralım dediler. Bizim ki durduruldu. 2020 yılında ihale ettirdik. Yer tespiti yapıldı. Danıştay iptal etti. 2. defa ihale oldu. Yine iptal edildi. Şimdi hala o süreci yaşıyoruz. Tekrar ihale olacak. Seçimden önce de olabilir, seçimden hemen sonra da olabilir.” şeklinde konuştu.
Aydoğdu, Danıştay’ın Aksaray- Ulukışla arasındaki demiryolu ihalesi ve yapımının neden iptal ettiğine dair açıklamada bulunmadı.
“BU 2 BUÇUK MİLYAR DOLARLIK BİR PROJE”
Demiryolu gibi projelerin çok büyük projeler olduğuna dikkat çeken Milletvekili Cengiz Aydoğdu, “Bunlar büyük, ulusal projeler. Bahsettiğimiz 2 buçuk milyar dolarlık bir proje. Bunun gibi projelerin önce finansal sorunları çözülür, sonra ihalesi yapılır. Demiryolu 20 yıldır söyleniyor belki ama fiile çıkması son yılların içinde oldu. 2016 yılından itibaren çıkmış bir projedir. Devlet işleri aheste gerekir. Devlet bunu eninde sonunda yapar.” diyerek sözlerine son verdi. Haber: Avni Kuru