Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İŞ KAZASI KADER DEĞİLDİR

aksaray müteahhitlerbirliği yönetim kurulu

aksaray müteahhitlerbirliği yönetim kurulu başkanı recep akalin, yaptığı basın açıklamasında,aksaray da artan iş kazaları ile ilgili olarak, “İşçi kardeşlerimizgüvenlik tedbirini almadan kesinlikle çalışma yapmamalıdırlar” dedi.



akmÜb yönetim kurulubaşkanı recep akalin, yaptığı basın açıklamasında, “bildiğiniz üzereülkemizde ve şehrimizde zaman zaman meydana gelen iş kazalarında insanlarımızhayatını kaybetmekte ve yaralanmaktadır. alınacak basit önlemler ile büyükfaciaların önüne geçilmesi mümkünken kimi zaman işverenin kusuru, kimi zamandaçalışanın kusurundan dolayı maalesef hayatlar sönüyor, ocaklar kararıyor.son  3 haftadır, Özellikle inşaatalanlarında meydana gelen kazaların tedbirsizlik ve dikkatsizlikten vebilgisizlikten meydana geldiğini görüyoruz. 2 yıldır mesleki yeterlilikbelgelerini almaları konusunda ustalarımızı uyarmamıza nazaran, taleplerin azolduğu bu belgenin kendilerine bilgi ve donanım açısından çok faydalı olacağınıbilmemektedirler.

bununla birlikte de zamanzaman işverenlerimizle bir araya gelerek gerekli uyarılarda bulunuyoruz.buradan ustalarımıza iş sahası açarak ekonomimizin kalkınmasında lokomotifgörevini üstlenen müteahhitlerimiz daha dikkatli olmasını, iş yerlerindegerekli önlemlerin alınıp alınmadığını daha sık kontrol etmesini istiyoruz.varsa eksikler işe başlatılmamasını ve yanında çalışan işçinin gerekliönlemleri almadan çalışmasına izin vermemesini , İşçi kardeşlerimizinçalıştıkları yerlerde önce iş güvenliğine dikkat etmesini istiyoruz.unutmamaları gereken; onları akşam evde bekleyen aile bireyleri var, sevenlerivar. nasıl tehlikeli bir ortamda çalıştıklarını hepimiz biliyoruz. bunun içinişçi kardeşlerimiz güvenlik tedbirlerini almadan kesinlikle çalışmayapmamalıdırlar. yaşanan olayları da göz önüne alarak öncelikle bir kez dahamüteahhitlerimizi ve taşeron firmalarımızı uyarıyoruz. buradan bir kez dahahayatını kaybeden inşaat ustalarımıza allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralanan işçilerimize de acil şifalar diliyorum” dedi.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksarayspor, Karadeniz fırtınasına karşı
Sıradaki Haber Aksaray Ege’de kaybetti; Karadeniz’de kazanmak istiyor!