Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Asker silah bıraksın diyenlerin hesabı 14 Mayıs’ta verilecek

MHP milletvekili adayları tanıtıldı

MHP milletvekili adayları tanıtıldı

Asker silah bıraksın diyenlerin hesabı 14 Mayıs’ta verilecek

MHP Aksaray teşkilatı 28. Dönem Milletvekili Adaylarını tanıttı. Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen aday tanıtım toplantısına katılım oldukça yoğun oldu. Toplantıda konuşan MHP 27. Dönem Aksaray Milletvekili ve 28. Dönem Aksaray Milletvekili Adayı Ramazan Kaşlı, teröristlerle iş birliği yapanlara seslenerek, yerli ve milli savunma sanayisi yatırımlarından, lider ülke Türkiye vizyonundan rahatsız olanlardan, asker silah bıraksın diyenlerden, Ayasofya’nın açılmasından rahatsız olanlardan Amerika ve Avrupa’yı arkasına alarak PKK yuvası HDP’den medet umanlardan bunun hesabını 14 Mayıs’ta yüce Türk milleti ile sandıkta soracaklarını söyledi. Kaşlı, MHP’nin Türkiye genelindeki oylarını Aksaray halkının da büyük bir desteğiyle HDP’nin, yeşil solcuların, bölücü zihniyetin üzerine çıkacaklarını vurguladı.

‘TÜRK DEVLETİNİN GÜCÜNE TÜM DÜNYA ŞAHİT OLDU’

Kültür Merkezini dolduran kalabalığın ve coşkunun her şeyi özetlediğini söyleyen MHP 1. Sıra Aksaray Milletvekili Adayı Ramazan Kaşlı;  konuşmalarına asrın felaketinde yapılan çalışmaları anlatarak başladı. Kaşlı: “Bu coşkuyu 54 yıldır Aksaray’da ilk defa görüyorum. Özellikle 3 adayımızdaki samimiyete ve Aksaray’la bütünleşmelerine hep birlikte şahit oluyoruz” dedi.  68 gün önce meydana gelen yüzyılın felaketinde hayatını kaybedenlere başsağlığı ve yaralılara da şifa dileyen Kaşlı; “Türk milletinin ferasetini ve büyüklüğünü tüm dünya bu geçen 68 gün içerisin de gördü.  ‘Allah devletimize zeval vermesin’ diyen milletimizin duasına layık olmak için çalışıyoruz. Devletimizde cevap olarak 4 gün sonra ilk depremzede evlerini teslim edecek. 72 gün gibi kısa sürede yapılan evlerimiz bayramda teslim edilecek. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu büyüklükte ve güçte bir ülkedir. Cumhur ittifakı iradesiyle 650 bin konut inşallah 1 yılda 11 ilde hak sahiplerine verilecek. Türk devletinin gücüne Cumhur İttifakı iradesiyle bütün dünya şahit oldu” diye konuştu.

HALKIMIZ ADAYLARIMIZI ÇOK İYİ BİLİYOR

MHP’nin adaylarının da ittifakın adaylarının da Aksaray halkı tarafından çok iyi bilindiğini ifade eden Kaşlı, “Bizim listemiz Aksaray halkının, Türk milletinin cesur isimlerinden oluşuyor. Biz önce ülkem, önce milletim ilksiyle yola çıktık ve toplumumuzun her bir ferdini kucaklıyoruz. 1989 doğumlu, Ortaköy’ün sevilen isimlerinden, pırıl pırıl gencimiz Fatih Doğan, eğitimci kimliği işle kadınlarımızın ve ailelerimiz sesi olacak Çiğdem Er, Eskil’in dürüst ve çalışkan ismi Mustafa Zavlak. Yine şahsım 1989 yılından bu güne her seçimde MHP çatısı altında çalıştım. Afişteki resme bakmaksızın MHP’den aday olan her arkadaşımız için elimi taşın altına koydum. CHP ve İP listelerinde yer alan milletvekili adaylarının geçmişlerini, düşüncelerini araştırın. Bizden ayrılıp giden arkadaşların isimlerini görebilirsiniz. Partilerinin kuruluş amacının seçim kazanmaktan çok MHP’ye kaybettirmek amaçlı olduğunu görürsünüz. Üç hilale kimlerin yakıştığını, kimlerin terör örgütleri ile iş tutanların listesinde olduğunu görüyorsunuz. Buna da gereken cevabı vereceğinize yürekten inanıyorum” dedi.

‘7’Lİ DEĞİL 17’Lİ MASAYI HERKESE ANLATACAĞIZ’

Kaşlı, “Yüce Türk milleti 7’li değil on 7’li olan masaya gereken cevabı sandıkta verecektir. Biz eşimize dostumuza, arkadaşımıza akrabamıza, telefonumuzda kayıtlı olan her bir kişiye CHP’nin HDP ve PKK çizgisine kaydığını, adı Yeşil Sol olan HDP VE PKK uzantısının içerisinde de Marksist, Lenininst, Mao’cu, Stalin’ci örgütlerin olduğunu listelerinde milletvekili adayı gösterildiğini anlatacağız. Milli savunma alanında yapılan yatırımlar ve atılımlar Avrupa’yı ve Amerika’yı rahatsız ettiğini her gün televizyonlarda izliyorsunuz. Hava savunma sistemlerinde Amerika Türkiye’nin patroit sistemlerini vermiyor, Rusya’dan alıyorsunuz rahatsız oluyor. Şimdi Hisarları yapıyoruz, kızıl elmayı yapıyoruz, atak helikopterleri Altay tanlarını, iha ve sihaları yapıyoruz.  Bu yatırımlar daha önce Türkiye’ye yaptırılmamış. Cumhur İttifakı’nın iradeleriyle Ayasofya’nın açılması Amerika’nın ve Avrupa’nın 100 yıllık vesayetine çekilen restti. O günde sonra ABD Başkanı Biden, muhalefeti güçlendirip Erdoğan’ı devirme planları yapmaya başladı. PKK’nın Suriye koluna PYD’ye binlerce tır silah gönderen Amerika’ya karşı, muhalefetten muhalif ittifak liderinden bir kelime duydunuz mu” dedi. 

‘ASKER SİLAH BIRAKSIN DİYENLERE HESABINI SORACAĞIZ’

Cumhur ittifakının bu yarıştan güçlü bir destekle başarılı çıkacağını söyleyen Kaşlı, “Tarihi bir sonuç alacağız. Cumhur İttifakı olarak Aksaray’da 4-0 yapacağız. Bu yürüyüşümüzün önünü kimse kesemeyecek. Çocuklarımızın, torunlarımızın geleceği için Apo’yu, Selahattin Demirtaş’ı bırakmaktan, Osman Kavala’ya özgürlükten, asker silah bıraksın diyenlerden hesap soracağız. İP genel başkanı Meral Akşener iki tarafta silah bıraksın dedi. Asker silah bıraksın dedi. Bunu bir kenara yazın. Biz nerde durduğumuzu biliyoruz. Bunlara en güzel cevabı 14 Mayıs’ta milletimizle birlikte vereceğiz.  Fabrikasını görmek istemedikleri yerli ve milli arabamız TOGG’dan, adını anmak istemedikleri Akkuyu nükleer santralinden, milli savunma sistemlerine kadar bu yatırımları8n devam etmesi için Cumhur İttifakı’na en güçlü desteği vereceğiz. Muhalefet kanadından yükselen ilk olarak bunları durduracağız seslerini duyuyorsunuz. CHP’li Sezgin Tanrıkulu siha ve ihaları durduracakmış. Bu zihniyet geçmişte bunu yaptı. Geçmişte kapattırdılar, durdurdular, şimdi bunu yapmalarına müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

‘HER BİR BÖLGEMİZİN HAKKINI SAVUNACAĞIZ’

MHP 2. Sıra Aksaray Milletvekili Adayı Mustafa Zavlak; “Biz sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçelİ’nin de dediği gibi ‘önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben’ düsturuyla yola çıktık. Bizler mecliste önce Aksaray, önce Ortaköy, önce Eskil, önce Gülağaç, önce Güzelyurt, önce Sultanhanı, önce Ağaçören, önce Sarıyahşi diyeceğiz. Memleketimizin her bir ferdinin, her bir noktasının hakkını gazi Mecliste savunacağız.  Bunu yapabilmek için bu bölgenin sorunlarını, sıkıntılarını bilmek, derdiyle dertlenmek, sevinciyle mutlu olmak gerekir” dedi

‘İHANETE YÜCE MİLLETİMİZ EN GÜZEL CAVABI VERECEKTİR’

6 Şubatta yaşanan asrın felaketini hatırlatarak ve yaraların sarılması adına Cumhur İttifakı’nın çalışmalarını anlatarak konuşmasına başlayan MHP 3. Sıra Aksaray Milletvekili Adayı Çiğdem Er; “Birlikte aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Felaketler ne kadar ağır olsa da altından kalkacak kudret yüce Türk milletinde vardır” dedi.  Vatan ve millet düşmanlarıyla aynı karede poz verip ittifak kuranların yüce Türk milletinin muhteşem geçmişinden nasiplenmedikleri ayan ve beyan görünmüştür. Bu minvalde yarım kalan hikayeleri de ancak ve ancak ihanetlerine yeni bir ihanet katmak ve kutlu yürüyüşümüzü sekteye uğratmak niyetiyledir. Ama milletimiz, Aksaraylı hemşehrilerimiz buna asla izin vermeyecektir. Merhum Mehmet Akif Ersoy’un ‘Sen şehit oğlusun incitme yazıktır atanı, verme, dünyaları aslan da bu cennet vatanı’ vasiyetine cevaben meşhur bayrak şiirinin şairi Arif Nihat Asyalı’nın dizeleriyle vatan bozguncularına mandacılara ve emperyalist uşaklarına cevap vermek isterim ki ‘Kız kardeşimin gelinliği, şehidimin son örtüsü, ışık ışık, dalga dalga bayrağım! Senin destanını okudum, senin destanını yazacağım. Seni selâmlamadan uçan kuşun yuvasını bozacağım’. Türk milleti karşısına çıkan doğal zorlukları ve doğal olmayan çetin engelleri hep birlikte aşma direncini dirayetini ve metanetini mutlaka muhafaza edecektir. Bu güne istikrar,  yarına huzur anlayışıyla hep birlikte başaracağız” diye konuştu.

AKSARAY’DA SICAK BİR EL OLACAĞIZ

MHP 4. Sıra Aksaray Milletvekili Adayı Fatih Doğan; “Aksarayımızın, hemşehrilerimizin problem ve isteklerine çare olmak için durmayacağı beklemeyeceğiz gecikmeyeceğiz. Hemşehrilerimizin her ne sıkıntısı var ise yanlarında olacağız. Aksaray’da sıcak bir el Ankara’da kanayan yaralarımıza merhem olacağız. Hilal gibi Aksarayımızın göklerinde ışıldayacağız” dedi.

‘ÜÇ HİLAL UĞRUNA GECE GÜNDÜZ ÇALIŞACAĞIZ’

MHP Aksaray Milletvekili Mustafa Çölkesen, yarın seçim yapılacakmış gibi seçimlere hazır olduklarını vurgulayarak, “Bu seçimler lider ülke Türkiye vizyonu için tarihi bir fırsattır. Bizim adayımız belli kararımız nettir. Aksaraylı hemşehrilerimizden Cumhurbaşkanı seçimlerinde oylarını Recep Tayyip Erdoğan’a, milletvekili seçimlerindeki oylarını da MHP’ye vermelerini istiyoruz. Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesi için var gücümüzle çalışacağız. Partimizin gazi mecliste en yüksek oy oranıyla temsil edilmesi için üç hilal uğruna gecemizi gündüzümüze katacağız” diye konuştu. Haber: Ağustos GERÇE