Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da hortum yıkıma neden oldu

Aksaray’da hortum yıkıma neden

Aksaray’da hortum yıkıma neden oldu

Hortum Göllü köyünde evlerin, mandıraların ve binaların çatılarının yıkılmasına neden oldu.

Aksaray’ın Ağaçören ilçesine bağlı Göllü köyünde akşam saatlerinde meydana gelen hortum büyük yıkıma neden oldu. Hortum nedeniyle köyde korku dolu anlar yaşandı. Hortum küçükbaş ve büyükbaş hayvan telefine neden oldu.

Saat 16.30 sıralarında oluşan hortum, evlerin ve mandıraların ve binaların çatılarının uçururken, köyün camisinin minaresinin de yıkılmasına neden oldu. Hortum, bir römorkun devrilmesine de neden oldu. Elektrik direklerinin devrilmesine ve elektrik hatlarının kopmasına neden oldu.

Göllü köyünde çıkan hortum korkulu anların yaşanmasına neden oldu. Oldukça büyük şekilde oluşan hortum geçtiği yerlerde ağaçların kökünden sökülmesine, evlerin ve mandıraların çatılarının ve duvarlarının yıkılmasına neden oldu.

Hortum mal kaybına neden olurken, can kaybının olmaması da sevindirdi. Hortumdan dolayı caminin minaresi imam lojmanının üzerine yıkıldı. Lojmanda bulunan Göllü köyünün imamı yaralandı. Yaralı İmam Ağaçören hastanesinde tedavi altına alındı.

Hortumun verdiği yaraların sarılması için 112 ekipleri, Aksaray İl Özel İdaresi ve Ortaköy ile Ağaçören belediye ekipleri hemen müdahale ettiler. Bozulan ve kapanan yollar özel idare ekipleri tarafından açılması için çalışmalar başlatılırken, Aksaray İl Özel İdaresinden giden ekipler yıkılan evlerin ve mandıralar ile diğer yapılardaki hasar tespit çalışmalarına da başladılar. Haber: Ağustos GERÇE