Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İlk Teslimat Erdoğan’a

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen törende

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen törende TOGG’ un ilk teslimatı yapıldı. Türkiye’nin yerli otomobili TOGG’ un ilk siparişini veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a “Anadolu rengi” kırmızı otomobili teslim edildi.

Anadolu” rengindeki “34 EE 2071” plakalı TOGG T10X otomobilini teslim alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Külliyede yaptığı konuşmada “Bugün milletimizin 60 yıllık hayalinin gerçeğe dönüşmesine şahitlik ediyoruz. Ülkemizin gururu TOGG’ un ilk siparişini 2019 yılında biz vermiştik. Bugün de ilk akıllı cihazı biz teslim alıyoruz. Türkiye Yüzyılı ‘nın ilk meyvelerinden olan TOGG’ un tüm milletimize hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Yaptığı konuşmanın ardından sürücü koltuğuna oturan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Emine Erdoğan ile birlikte test sürüşü yaptı.

Yaptığı test sürüşü sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, devrin otomobilini üretmenin nasip olduğunu belirterek “Bu heyecanı sizler nasıl duyuyorsanız hissediyorsanız biz de hissettik. Devrim otomobili meselesinin ne tür kargaşalara vesile olduğunu biliyorsunuz. Devrim otomobilinden sonra bize de devrin otomobilini üretmek nasip oldu. Sadece Türkiye yollarında değil, dünya yollarında da devrin otomobili TOGG’ u izleyeceğiz. Kırmızı olan bana ait değil, hanımefendiye ait. Azerbaycan’a gidecek, Özbekistan’a da gidecek. Hepsi güzel gidiyor. 177 bin başvuru oldu. Şu anda Gürcan Bey’ler üretim olarak yetiştirebilseler bu sayı 277 bin de olur, gider. Talipli çok. Bizden torpil isteyenler var. Biz torpil işlerine bakmayız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan makam aracı olarak Gemlik rengi TOGG’ kullanacak.

Haber Amine Ergün