Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

6’lı Masanın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu

6’lı masanın Cumhurbaşkanı adayı

6’lı masanın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Millet İttifakı’nda Cumhurbaşkanı adayı krizi çözüldü. İYİ Parti lideri Meral Akşener’in de katılımıyla yapılan 6’lı masa toplantısı sona erdi. Toplantı sonrasında yapılan açıklamada ittifakın adayının Kılıçdaroğlu olduğu duyuruldu. Diğer parti liderlerinin ise Cumhurbaşkanı yardımcısı olacağı açıklandı.Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun ev sahipliğindeki toplantıya; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu katıldı.
Yaklaşık 4,5 saat süren toplantı sonrası 6 lider ortak açıklama yapmak üzere Saadet Partisi Genel Merkezi önüne geldi.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayını açıklamak üzere Temel Karamollaoğlu söz aldı:
İçinde bulunduğumuz günler, acılı günler. 10 binlerce kardeşimiz hayata veda etti. Birçok şehirde bina ayakta kalmadı. Allah vefat edenlere rahmet eylesin. Bugün bir araya gelmemizin sebebini biliyorsunuz. Toplantılarımız neticesinde aldığımız kararı, siz kardeşlerimize bir görev adlediyorum. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bizim Cumhurbaşkanı adayımız olarak belirlenmiştir. Görevin hayırlı olmasını diliyoruz diyerek sözü 6masanın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğluna verdi.
Millet ittifakının Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu;Sayın genel başkanlarımıza hepinizin huzurunda teker teker yürekten teşekkür ediyorum. Yunus Emre bölüşürsek tok, bölünürsek yok oluruz der. Biz Türkiye’nin bütün renklerini aynı sofrada buluşturmak için yola çıktık. Bu sofra Halil İbrahim Sofrasıdır.Halil İbrahim sofrası komşusu açken tok yatmamaktır. Halil İbrahim sofrası tek bir çocuğun dahi yatağa girmemesidir.Halil İbrahim sofrası zulümden zulmün sona ermesi hakkın, hukukun ve adaletin hakim kılınması demektir.Bizim soframız barışın ve kardeşliğin sofrasıdır.En büyük gayretimiz Türkiye’yi huzurlu günlere taşımaktır. Biz Millet İttifakı olarak Türkiye’yi istişare ve uzlaşı ile yöneteceğiz. Millet ittifakını oluşturan siyasi partilerin genel başkanları olarak Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş sürecinin yol haritasının üzerinde de mutabık kalmış bulunuyoruz. 11 madde içerde sonuçlandı. Bu kansam da parlementer sisteme geçiş sürecinde millet irtifakına dahil diğer partilerimizin genel başkanları Cumhurbaşkanı yardımcısı olacaktır dedi. CHP Genel Başkanı ve 6 masanın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasının devamında; Şunu da belirtmek isterim diyerek Millet irtifakının kapısı Ortak Türkiye hayalimizi paylaşan herkese sonuna kadar açıktır. İnanç, düşünce, ideoloji kimlik ayırt etmeksizin 85 milyon insanımızı yürekten selamlıyoruz diye konuşan Millet ittifakının Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu sözlerine hiçkimse merak etmesin ahlakın ve adaletin iktidarını hep birlikte kuracağız diye sonlandırdı.
Millet İttifakı’nın yol haritasının açıklandığı metinde ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ile ilgili bir ayrıntı yer aldı.
12 maddede, “İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları Cumhurbaşkanının uygun gördüğü zamanda ve tanımlanmış görevlerle Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanacağı dile getirildi. Haber: Yaşar Karatay