Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ORG ÇIKTI SAZ BİTTİ

bağlama ustası hüsnü elçin

bağlama ustası hüsnü elçin 50 yıldır mesleğini icraediyor.  düğünlerde hem çalıp hem desöyleyen bağlama ve ses sanatçısı hüsnü elçin “eskisi kadar saz sanatçılarınadeğer verilmiyor” dedi.

hüsnü elçin; “aksaray’da 1959 yılında dünyaya geldim. 50yıla yakındır düğünlerde saz çalıyorum. saz ve ses sanatçılığı yaparak geçimimikazanıyorum. Öncelerde yaz mevsiminde kafamızı kaşıyacak bir vakitlimizolmazdı. Şimdilerde ise tam tersi bir durum söz konusu oldu. Öncelerden bizlerrandevu verirdik. Şimdilerde ise neredeyse iş bekler olduk. sokak düğünleribitmek üzere düğün yapacak çiftler ve aileler salon düğününe yöneldi. salondada genelde bilgisayarlardan müzik sistemi ile düğünlerini yapıyorlar” dedi.

org Çıktı saz vebağlama bitti.

bağlama ustası hüsnü elçin; “son yıllarda birçok düğününorg ile çalındığını bu yüzden de org çıktı. saz ve bağlama sanatı bitti. Çünküorg aleti saz, bağlama ve bir çok enstrüman aletlerinin yaptığını tek başınayapıyor” dedi.

yaz tatilinde Öğrencilere saz Öğretiyorum.

elçin; “okulların tatil olmasıyla çocuklarına saz alanaileler bizlerin yetiştirmesi için yanlarımıza veriyorlar. bizlerdegençlerimizi saz konusunda yetiştiriyoruz. saz çalmadaki incelikleriöğretiyoruz. meslek hayatımda çok kişi yetiştirdim” dedi.

haber vedat t.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Ağaçören ilçesinde çocukların spor
Sıradaki Haber Ağaçören’de futsal coşkusu: Çocuklar sporla buluşuyor!