Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

GÖLETLERE 105.000 ADET AYNALI SAZAN YAVRUSU BIRAKILDI.

konu hakkında açıklamalarda bulunan

konu hakkında açıklamalarda bulunan tarım İl müdürübülent saklav şunları söyledi.

“İlimizde su ürünleri kontrol ve denetim işlemleri İlmüdürlüğümüz tarafından yürütülmektedir. maksadımız öncelikle ilimizdeki göl,gölet ve barajlardaki ekolojik hayatın sürdürülebilirliğini sağlamak,insanlarımızı amatör ve ticari balıkçılık faaliyetlerine yönlendirmek,insanları doğayla buluşturmak, doğal hayatın canlılığını korumak ve balık gibison derece sağlıklı ve dengeli bir besin kaynağından halkımızın faydalanmasınısağlamaktır.

İlimiz dâhilinde 20 adet gölet ve 3 adet baraj gölübulunmaktadır. bakanlığımız tarafından uygulanmakta olan balıklandırmaçalışmaları kapsamında, bu göletlerimize her yıl balıklandırma yapılmaktadır.antalya kepez su Ürünleri araştırma enstitüsü tarafından üretilmekte olan sazanbalıklarından taleplerimiz doğrultusunda tahsis edilen sazan balıkları İlmüdürlüğümüzün donanımlı araçları ile su Ürünleri mühendisleri tarafındangetirilerek göletlerimize bırakılmaktadır.

bu kapsamda; 2015 yılında 300.000, 2016 yılında 144.000,2017 yılında 136.000 ve 2018 yılında 105.000 olmak üzere toplam:685.000 adetsazan balığı yavrusu ile göletlerimize balıklandırma yapılmıştır.

yapılan bu çalışmalar sayesinde İlimizdeki bütün barajgöl ve göletler sürekli olarak canlılığını korumakta ve halkımız tarafındanyoğun bir şekilde olta ve ticari balıkçılık yapılmaktadır.

bu göletlere bıraktığımız balıklar yaklaşık 2 yıliçerisinde avlanma boyuna gelmektedir. bu nedenle balıkçılık yapan amatör veticari balıkçılarımızdan isteğimiz oltalarına ve ağlarına takılan bu balıklarıtutmamalarıdır. yani avlanma boyuna gelmemiş balıklar avlanmamalıdır.

ayrıca, tüm vatandaşlarımızın aksaray İlinde avlanmanınyasak olduğu 15 mart-15 haziran tarihleri arasında avlanma yapmalarının yasakolduğunun bilinmesini isterim. bu yasak zamanda avlanma yapan şahıslar ileavlanma boyunda olmayan balıkları avlayan kişilere idari para cezasıuygulanacaktır.

İlimizde doğal hayatın sürdürülmesi, vatandaşlarımızındoğaya bağlılığının artırılması, eko sistemin bozulmaması için gerekliçalışmalara bundan sonra da İl müdürlüğümüz tarafından sürekli olarak devamedilecektir. balıklandırma faaliyetinin İlimize hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray’da otomobilin devrilmesi sonucu 5
Sıradaki Haber Aksaray’da devrilen otomobildeki 5 kişi yaralandı