Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

MADENİ SANATKÂRLARDAN VALİ PEKMEZ’E ZİYARET

madeni sanatkârlarve tamirciler esnaf

madeni sanatkârlarve tamirciler esnaf odası başkanı murattekin vali aykut pekmez’i ziyaret etti. vali pekmez başkan tekin ile yönetimkurulu üyelerini valilik makamında kabul ederek bir süre görüştü.

mevcut sanayi sitesinin ve esnafların sorunları hakkında bilgialan vali pekmez ziyaretleri nedeniyle murat tekin ve yönetim kurulu üyelerineteşekkür etti.

İletilen sorunların çözümü için gayret göstereceklerinibelirten vali pekmez; tüm esnaflara hayırlı işler dileğinde bulundu.

genç mucitlerprojelerini anlattı

aksaray Şehit Önder güzel anadolu İmam hatip lisesiöğrencisi bilal baysal ve ali ermiş vali aykut pekmez’i ziyaret etti.

valilik makamında kabul ettiği öğrencilerle bir süresohbet eden vali pekmez öğrencilerden atık yağların değerlendirilmesi, biodizelve borla çalışan sistemler üzerine hazırlık çalışmaları devam eden projelerihakkında bilgi aldı.

11 sınıf öğrencileri baysal ve ermiş 8 aydır üzerindeçalıştıkları projelerinin türkiye’de örnekleri bulunduğunu aksaray’da da bunugerçekleştirmek istediklerini kaydederek atık yağların değerlendirilmesi ile dizelaraçların daha verimli kullanabileceği yakıt elde edilebildiğini belirttiler.baysal ve ermiş; kendi hazırladıkları proje ile elde ettikleriyakıt örneğini incelemeye gönderdiklerini bildirdiler.

bu tür sistemlerin dünyada yaygınlaştığına dikkat çekengenç öğrenciler bor madeni kullanılarak yapılan sistemlerin henüzuygulanmadığını bu konu üzerinde çalıştıklarını belirttiler.

gençlerin büyük heyecanla anlattıkları projelerin öneminibelirten vali pekmez; bu tür fikir ve proje çalışmalarının çok değerli olduğunubu konuda kendilerine her zaman destek olacaklarını belirterek projelerininbaşarıya ulaşmasını temenni etti.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu
Sıradaki Haber Aksaray’dan talepler bakanlığa iletildi: Yatırımlar için geri sayım başladı